Hlavní obsah

Aspoň Woodsův caddie vítězí

Když už Tiger Woods nehraje golf, činí se aspoň jeho caddie. Steve Williams vyhrává doma na Novém Zélandu automobilové závody.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods (vpravo) se svým caddiem Stevem Williamsem

Článek

Williams, který už léta v době volna závodí s automobily na prašné ploché dráze, se stal mistrem Nového Zélandu v kategorii Saloon Car, tedy cestovních vozů. Titul získal na Mt. Maunganui Baypark Speedway, a to jako druhé vítězství v sezóně za sebou, když porazil dalších šedesát závodníků.

Před týdnem Woodsův caddie rovněž vyhrál North Island Saloon Championship v Rotorua, kde startoval až ze šesté řady, ale už ve druhém kole se probil do vedení a zopakoval triumf z roku 2006.

"Vždycky mám ty nejvyšší cíle a chci zvítězit," prohlásil Williams po vzoru Woodse, u kterého si jako nosič bagu vydělal tolik peněz, že je pokládán za nejbohatšího sportovce Nového Zélandu.

Současná pauza, kterou Woods vyhlásil kvůli svým aférám, navenek Williamse netrápí. Caddie se ani nechtěl pouštět do proslovů na téma budoucnosti svého zaměstnavatele. Když dostal otázku, kdy zase Američan bude hrát golf a zda platí svému nosiči rentu během přestávky, Williams odvětil: "Jsem na dovolené."

Reklama

Související témata: