Hlavní obsah

Sezóna tvrďáka O'Haira: hrál se zlomeninou

Až si příště budete chtít stěžovat spoluhráčům, že vás něco bolí, vzpomeňte si na Seana O´Haira. Američan zjistil, že loni hrál patnáct turnajů s únavovou zlomeninou.

Článek

Možná je to druhý největší výkon na sebezapřenou, jaký profesionální golf zažil. Nejprve tu bylo 91 jamek US Open 2008, které Tiger Woods odkulhal se zlomenou kostí, a nyní je tady Sean O´Hair. "Ani nevěděl, jak dobrou měl sezonu," komentoval loňský rok ve světle Američanova zranění týdeník Golf World, který na událost upozornil.

O´Hair teprve v prosinci díky rentgenu zjistil, že 15 z loňských 26 turnajů hrál s únavovou zlomeninou levé loketní kosti! Stala se mu při tréninku impaktu před květnovým turnajem na hřišti Colonial v Texasu, dva týdny po jeho třetím vítězství na PGA Tour na Quail Hollow Championship.

I s čerstvě zlomenou kostí zahrál O´Hair na úvod turnaje 64 a 65 ran, než pokazil víkend a podělil se o 18. místo.

"Nevěděl jsem, že je to zlomené. Myslel jsem, že jde o revma. To víte, stárnutí. Jedl jsem prášky jako bonbony," řekl 29letý otec tří dětí.

Před každým turnajovým kolem O´Hair spolykal 3 tabletky léku Aleve nebo 4-5 tablet Advilu. Po 76 ranách v prvním kole vzdal červnový turnaj Memorial, ale na konci léta se mu začalo dařit v play off. Byl osmý v Bostonu, čtvrtý v Chicagu a třetí v Atlantě na závěrečném Tour Championship. V říjnu ještě pomohl USA k vítězství v Presidents Cupu.

Až v prosinci po Chevron World Challenge si O´Hair dal tři týdny přestávku. Minulý týden se dělil o 5. místo na úvodním turnaji sezony na Havaji. Tento týden hraje znovu na Sony Open a pak si dá další tři týdny pauzu.

Reklama