Hlavní obsah

Golfista Woods pomůže financovat mobilní nemocnici na Haiti

NEW YORK

Golfista Tiger Woods se rozhodl pomoci lidem postiženým ničivým zemětřesením na Haiti a daroval tři milióny dolarů (asi 54 miliónů korun) nadaci haitského zpěváka Wyclefa Jeana. Peníze nejvíce vydělávajícího sportovce současnosti mají posloužit na provoz mobilní nemocnice. Informoval o tom deník The New York Daily News.

Foto: Peter Morrison, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods během British Open

Článek

"Tiger Woods pracuje na tom, aby se na Haiti dostala mobilní nemocnice, lékaři a zásoby," uvedl hudební magnát Russell Simmons, který shání celebrity pro charitativní akce pořádané Wyclefem Jeanem na pomoc Haiti.

Jde o jeden z prvních kroků Woodse směrem k veřejnosti, před kterou se skrývá od listopadu. Tehdy vyšly najevo jeho četné nevěry, kvůli nimž ho opustilo několik sponzorů a hrozí mu rozvod. V brzké době se však má údajně již vrátit na golfové turnaje.

Uznávaný hudebník a bývalý člen hudební skupiny Fugees Wyclef Jean založil nadaci Yéle již v roce 2005, aby pomohl své rodné zemi po ničivém hurikánu. Nyní organizuje pomoc po zemětřesení, které zasáhlo karibský ostrov 12. ledna a při němž zahynulo nejméně 50 000 lidí a další desítky tisíc obyvatel jsou pohřešovány.

Reklama