Hlavní obsah

Profesionálky mají druhou šanci

Ženská obdoba Challenge Tour spatřila světlo světa. Druhá liga pro profesionální golfistky s názvem LET Access Series startuje v polovině února ve Francii.

Článek

LET Access Series má zatím tři akce, ale v průběhu sezony by se jejich počet mohl navýšit. První turnaj se hraje 11. – 13. února v Biarritz pod názvem La Nivelle Ladies Open (dotace 25 tisíc eur), následuje Terre Blanche Ladies Open (25 tisíc eur) u Nice v termínu 31. 3. – 2. 4. a sérii zakončí turnaj Dinard Ladies Open (30 tisíc eur) nedaleko Rennes hraný od 15. do 17. dubna.

Série je pořádána ve spolupráci s Francouzskou golfovou federací a Generali Ladies Tour. Nejlepší hráčka tour automaticky získá kartu na Ladies European Tour 2011, druhá a třetí v pořadí Order of Merit si budou moci zahrát finalovou část kvalifikace na LET.

„Díky Access Series si nyní budou moci profesionální golf vyzkoušet i hráčky, které zatím neměly výkonnost na nejvyšší sérii, což přispěje k rozvoji golfu ,“ říká Alexandra Armas, výkonná ředitelka Ladies European Tour.

Golf by si tu mohly zahrát Zuzana Mašínová, Edita Nechanická a Slovenka Zuzana Kamasová. Sérii si mohou vyzkoušet i amatérky s handicapem 3 a lepším. Více informací najdete na www.letaccess.com.

Reklama

Související témata: