Hlavní obsah

Čejka začíná rok v Kalifornii

Třetí turnaj PGA Tour v tomto roce je zároveň prvním letošním pro Alexe Čejku. Český rodák zahajuje ve středu na Bob Hope Classic v Kaliforniii svou už osmou americkou sezonu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Alex Čejka

Článek

Bob Hope Classic s dotací 5 milionů dolarů se hraje na pět kol v kalifornské La Quinta, když první čtyři dny se konají systémem pro-am na čtyřech různých hřištích: PGA West Palmer (6 355 m, par 72), PGA West Nicklaus (6 356 m, par 72), La Quinta CC (6 456 m, par 72) a Silver Rock (6 929 m, par 72).

I když v Kalifornii není žádný hráč z první světové třicítky, je třeba hrát golf hodně pod par, což dokládá výsledek z loňska, kdy se Čejka dělil o 58. místo, i když si celkově zapsal 18 pod par (68- 67-68-70-69).

Titul obhajuje Pat Perez, který loni získal své první vítězství na tour se skóre 33 pod par. Mezi bývalé šampiony v poli patří Craig Stadler, padesátník, vedle něhož bude hrát i syn Kevin.

Čejka přijel z Las Vegas, kde byl se svými syny, v pátek a od soboty hrál cvičná kola. "Cítím se dobře a jsem zvědav, co nová sezona přinese," řekl pro svůj web.

Kolem opakované slabší účasti na Bob Hope Classic se mezitím strhla polemika, protože řada členů PGA Tour hraje tento týden European Tour na lukrativním Středním východě v Abú Dabí.

Anthony Kim, Camilo Villegas, Geoff Ogilvy. A také obhájce titulu Paul Casey, dále Henrik Stenson, Sergio García, Ian Poulter a Rory McIlroy - ti všichni se sjeli do jednoho z emirátů, kde je zároveň čeká startovné, zatímco Bob Hope Classic marně bojuje o přízeň hráčů a také sponzorů, protože ten titulární už loni odpadl.

Členové PGA Tour musí žádat o povolení zámořského startu, pokud chtějí hrát turnaj v době, kdy jejich tour má vlastní podnik. Oficiálně jsou takto povoleny tři zahraniční starty ročně plus další turnaje pro neamerické hráče na jejich domácím okruhu.

V případě letošního Bob Hope Classic šlo o devět omluvenek. Všechny ovšem byly pro hráče, kteří jsou zároveň členy European Tour, a z toho je navíc šest Evropanů.

Reklama