Hlavní obsah

Korda pozvána na major

Golf, který předvádí Jessica Korda, se dočkal dalšího významného ocenění. Šestnáctiletá amatérka je mezi pozvanými na letošní první major profesionálek.

Článek

Kraft Nabisco Championship, který se hraje 1. - 4. dubna v kalifornském Rancho Mirage, rozšířil letošní pozvánky na sedm špičkových amerických amatérek, o jednu víc, než je obvyklé.

"Měli jsme letos víc kvalitních jmen na výběr," vysvětlil Terry Wilcox, bývalý turnajový ředitel a nyní konzultant, pro Golfweek.

Mezi pozvanými jsou Jessica Korda, Jennifer Song, Alexis Thompson, Cydney Clanton, Jennifer Johnson, Kimberly Kim a Candace Schepperle.

Pro Kordu, která v minulých dvou letech dvakrát prošla cutem na US Women´s Open a jednou z toho skončila v top 20, půjde o debut na Kraft Nabisco a celkově třetí zkušenost na majoru.

Kraft Nabisco, hraný v Mission Hills Country Clubu, má jednu zvláštnost. Ačkoli golfu v posledních letech dominují Korejky, jedinou korejskou vítězkou tohoto majoru je Grace Park z roku 2004.

Posledních pět ročníků vyhrály Brittany Lincicome (2009, USA), Lorena Ochoa (2008, Mexiko), Morgan Pressel (2007, USA), Karrie Webb (2006, Austrálie) a Annika Sörenstam (2005, Švédsko).

Reklama