Hlavní obsah

Sezóna se šrouby a dráty

Martin Kaymer je odsouzen hrát golf po celý rok s nohou vyspravenou šrouby a destičkami. Následky Němcova loňského zranění bude možno vyjmout až po sezóně 2010.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Německý golfista Martin Kaymer

Článek

Kaymer si zranil nohu loni v srpnu, kdy po dvou turnajových vítězstvích vedl Race to Dubai a měl velké šance vyhrát celou evropskou sezonu. Nehoda na motokáře při pobytu ve Spojených státech ale znamenala operaci a dvouměsíční přestávku. Mladý Němec přesto skončil v Race to Dubai třetí.

Letos by si měl Kaymer nechat pomůcky z nohy vyjmout, jenže - nemá čas.

"Noha není zahojená na sto procent. To nastane, až budou destičky a pláty vyjmuty, ale momentálně to nelze udělat. Je potřeba tři týdny na zahojení a já tři týdny volna nemám. Rád bych skončil vysoko v žebříčku a dostal se do Ryder Cupu. Navíc nechci riskovat, protože nevím, jak se noha zachová. Takže na zákrok dojde asi až v prosinci," řekl Kaymer v Abú Dabí, kde před dvěma lety získal svůj první titul na European Tour.

V Abú Dabí skončil pětadvacetiletý Němec loni druhý. Prostředí v emirátu si pochvaluje - připomíná mu totiž Arizonu, kde žije v zimě.

Reklama

Související témata: