Hlavní obsah

Spasitel Mickelson vynechá jamkovku

Start PGA Tour při absenci Tigera Woodse zachraňuje Phil Mickelson, který začíná letošní sezónu od čtvrtka turnajem v San Diegu. Ani světová dvojka ale nebude hrát golf všude.

Článek

Woodsova ohlášená herní přestávka začíná ve skutečnosti platit až od tohoto týdne, kdy se hraje na Torrey Pines, kde Tiger v minulosti zvítězil šestkrát na PGA Tour a jednou na majoru, při US Open 2008.

Letošní turnaj pod novým názvem Farmers Insurance Open by měl spasit jeho trojnásobný vítěz Phil Mickelson. Letos čtyřicetiletý Američan, který loni vyhrál třikrát na PGA Tour a k tomu ještě turnaj World Golf Championship v Šanghaji, ale při úvodní tiskové konferenci přiznal, že jeho program se bude odvíjet od rodinných zájmů.

Příští měsíc proto Mickelson vynechá světovou jamkovku v Arizoně, protože podle svých slov bere děti na rodinnou dovolenou, kterou loni odložil kvůli potížím manželky, jež léčila karcinom prsu. Match Play Championship tak poprvé za dobu, co se hraje ve Spojených státech, bude postrádat jak Woodse, tak Mickelsona.

Zpět k San Diegu: turnaje o 5,3 miliónu dolarů se účastní kromě jiných Ernie Els, Luke Donald, Lucas Glover, Robert Allenby, obhájce titulu Nick Watney a také Alex Čejka, který minulý týden při svém sezonním debutu neprošel cutem po čtyřech kolech na Bob Hope Classic.

Farmers Insurance Open je také prvním turnajem vysílaným v nové sezóně na ČT 4 Sport. Záznamy začínají ze čtvrtka na pátek v 1.05, v pátek ve 23.15, v sobotu ve 22.15 a v neděli ve 23.00.

Reklama