Hlavní obsah

Život (golfový) začíná po čtyřicítce

Profesionální tour minulého týdne nepatřily zelenáčům. Vítězili čtyřicátníci: Španěl Miguel Angel Jiménez na European Tour a Američan Steve Stricker na PGA Tour.

Článek

Šestačtyřicetiletý Jiménez vyhrál poprvé v kariéře v Dubaji až na třetí jamce play off nad loňskou evropskou jedničkou, Angličanem Lee Westwoodem, s nímž byl po 72 jamkách na stejném skóre 11 pod par.

O tři roky mladší Stricker triumfoval rovněž poprvé v Riviera Country Clubu v Los Angeles o dvě rány před dalším Angličanem, Lukem Donaldem.

Zatímco Jiménez získal svůj šestnáctý evropský titul (devátý po čtyřicátých narozeninách) a první od evropského PGA Championship 2008 ve Wentworthu, pro Strickera to bylo už čtvrté vítězství od loňského května a celkově osmé na PGA Tour, kam se vrátil v plné parádě před čtyřmi lety po výkonnostních problémech a ztrátě hrací karty.

Stricker, loni na Northern Trust Open druhý, se díky výhře s výsledkem 16 pod par vrací na druhé místo světového žebříčku, kde už byl loni v září. Jiménez, v minulosti v Dubaji dokonce dvakrát druhý, se vrátí do první světové třicítky.

"Není mi sice třicet, ale kdy má člověk zkušenosti a drží se ho zdraví, může hrát golf dlouho," řekl Jiménez.

"Neumím popsat, co cítím. Není to tak dávno, kdy jsem byl golfově na dně," poznamenal dojatý Stricker.

A to ze strany veteránů nebylo vše: šedesátiletý Tom Watson skončil v Dubaji osmý...

Výsledky z Dubaje najdete zde

Výsledky z Los Angeles najdete zde

Reklama