Hlavní obsah

Parnevik asi končí s golfem

Tak to by byla rána, nejen pro Jespera Parnevika, ale i pro golf jako takový. Excentrický Švéd má prasklý obratel a obává se, že to znamená konec kariéry.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Parnevik, pětinásobný vítěz na PGA Tour a také muž, který dal dohromady Tigera Woodse s manželkou Elin, měl s bederní páteří dlouhodobé problémy. Nyní je to ale hodně vážné. Švéd řekl, že pravděpodobně bude muset skončit s golfem. Na vině je prasklý obratel.

"Lékaři řekli, že potřebuji opraci, která ovšem zřejmě znamená, že nebudu moci už hrát golf," posteskl si Parnevik pro švédský deník Aftonbladet.

Už v pondělí absolvoval Parnevik akutní chirurgický zákrok, který ho vyřadí ze hry minimálně na měsíc. Stalo se po nadějně rozehraném turnaji PGA Tour v Los Angeles, kde Parnevik vzdal po prvním kole, když měl podezření na ischias. Kéž by to byla pravda...

"Budu potřebovat další operaci, která se zdá nevyhnutelná, stejně jako můj konec s golfem," dodal Parnevik, který skončil druhý na British Open 1994 za Nickem Pricem, když těsně před koncem majoru vedl.

Loni Švéd podstoupil druhou operaci kyčelního kloubu. Nehrál golf od léta a vzdal kvalifikační školu na PGA Tour se slovy, že není připraven.

Poslední nadějí Parnevika je v příštím týdnu návštěva fyzioterapeuta v Detroitu. "Musím doufat v zázrak," dodal Švéd, který v prosinci odsoudil Tigera Woodse za nevěry a zastal se jeho manželky Elin, která v Parnevikově rodině dříve dělala chůvu.

Reklama