Hlavní obsah

Woodsův návrat: další možnost

Ne, světová jamkovka v příštím týdnu návrat Tigera Woodse neuvidí. Sotva však vyprchala spekulace australských novin, golf si už našel další. A sice o návratu světové jedničky na březnovém exhibičním turnaji.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Americký golfista Tiger Woods během závěrečného kola PGA Championship v Hazeltine

Článek

Server TMZ.com, který jako první informoval loni v listopadu o automobilové havárii a soukromých peripetiích Tigera Woodse, přišel s tím, že by dějištěm hráčova návratu měl být Tavistock Cup.

Dvoudenní přátelské utkání vytvořené pro televizní kamery se hraje mezi profesionály, k nimž patří i ženy, v Orlandu na Floridě, jen pár desítek metrů od Woodsova domu. V Tavistock Cupu se střetávají hráči podle příslušnosti k dvěma zdejším prominentním klubům, Isleworth - kam patří i Woods - a Lake Nona.

Letos se turnaj hraje 22. - 23. března, dva týdny před Masters, kde se Woodsova účast všeobecně očekává.

Výhodou Tavistock Cupu pro Woodse je, že se hraje prakticky za zavřenými dveřmi, protože hřiště se nachází v soukromé komunitě za plotem a hlídanou branou. Diváků se objevuje jen pár tisíc a vstupenky se běžně neprodávají. Akci vysílá Golf Channel a lze sem výrazně omezit přístup médií, což by Woods jedině uvítal.

A ještě jednou Woods: stavbu jím navrženého hřiště v mexickém Punta Brava, asi sto kilometrů od San Diega, zpožďují problémy s povoleními. Přesto zůstává plán začít letos budovat a otevírat v roce 2012. Původně mělo být vše hotovo už letos.

Součástí komplexu budou i bytové domy, ceny začínají od tří milionů dolarů. Projekt za sto miliónů dolarů financuje Red McCombs, bývalý majitel basketbalistů San Antonio Spurs, Denver Nuggets a týmu amerického fotbalu Minnesota Vikings.

Reklama