Hlavní obsah

Kaymer pokoušel osud

Jako by mu jedna tvrdá a drahá lekce nestačila. Martin Kaymer znovu usedl na motokáru, na které si loni přivodil vážné zranění nohy.

Článek

Ještě do konce letošního roku bude v noze nosit zpevňující destičky, které mu připomínají bolestivý srpnový karambol, po němž dva měsíce nemohl hrát golf a přišel tak o naději vyhrál sezonu na European Tour.

Přesto se světová šestka Kaymer půl roku po incidentu znovu posadil do motokáry, na níž si přivodil mimo jiné zlomeninu tří prstů.

"Netřeba se bát, řídil jsem, jako by mi bylo sedm," prozradil 25letý Kaymer před světovou jamkovkou o motokárovém opojení. "Kamarádi mi minulý týden nabídli, jestli se nechci jít s nimi svézt. Řekl jsem si, že se budu jen dívat, ale po první jízdě jsem se rozhodl to opatrně zkusit."

Na Kaymerova manažera nebo také na Colina Montgomerieho, kapitána Evropy pro Ryder Cup, musely jít mdloby, ale Němec situaci bagatelizuje.

"Měl jsem trochu strach, ale chtěl jsem poznat, jak moc se budu bát. Jel jsem velmi opatrně, jenom pět kol a s nikým jsem nezávodil. Prostě mám motokáry rád," dodal Kaymer, který letos v lednu vyhrál jako první turnaj po zranění v Abú Dabí.

Reklama