Hlavní obsah

Profesionálové, naučte se pravidla

Kdo by už měl znát golf podle pravidel, když ne jeho profesionální hráči? Ti se ale příliš často spoléhají na pomoc rozhodčích, čemuž chce evropská tour učinit přítrž.

Článek

European Tour letos nově žádá po svých hráčích větší samostatnost v rozhodování. A tvrdě. Po profesionálech chce, aby nevolali rozhodčí k běžným pravidlovým situacím, jako je rutinní dropování, ať už s trestem, nebo bez něj. Nejde o lenost, ale především o urychlení hry a omezení situací, kdy se musí na rozhodčího dlouho čekat.

Dva nejvyšší rozhodčí European Tour, John Paramor a Andy McFee, dokonce natočili instruktážní DVD pro hráče, kde se vysvětlují běžná rozhodnutí.

A pozor, pokud se nyní ukáže, že hráč zavolal rozhodčího k triviální pravidlové situaci, kterou by měl znát (nehratelné pozice, překážky, sprinklery, cesty), bude mít následující tři turnaje na to, aby absolvoval seminář o pravidlech, Jinak nebude smět hrát!

"Hráči musí například vědět, jak dropovat, když mají míč na cestě. Ví to většina golfistů na světě a naši profesionálové nemohou být výjimkou," řekl Andy McPhee pro agenturu AP.

Reklama