Hlavní obsah

Spilková si už v patnácti zahraje na Ladies European Tour

Jde to rychle. Nejlepší česká golfistka Klára Spilková dostane už v patnácti letech šanci zahrát si Ladies European Tour!

Článek

Nadějná amatérka obdrží jednu z divokých karet na historicky první turnaj Ladies European Tour, který se bude hrát na Slovensku od 27. do 30. května jako Allianz Slovak Open 2010, a to na hřišti Gray Bear Golf Clubu v Tálích. Dotace činí 350 tisíc eur.

Pro Spilkovou, jež se v loňské sezoně stala jednou z nejúspěšnějších juniorek Evropy, kterou reprezentovala i v juniorském Ryder Cupu, půjde o první start mezi profesionální konkurencí.

Další českou nadějí s kartou bude Daniela Proroková z Prosper Golf Resortu Čeladná. Právě v tomto beskydském resortu se 1. a 2. května uskuteční kvalifikace o dalších šest divokých karet na Allianz Slovak Open 2010. Karty si vybojují tři nejlepší profesionálky a tři amatérky, pro něž je jako limit stanoven handicap 3.

Kromě toho mají divoké karty podle informací GolfDigest.cz dostat dvě nejlepší Slovenky, profesionálka Zuzana Kamasová a amatérka Victoria Tomko. Hlavní sponzor na svou kartu nominoval Anastasiu Kostinu, ruskou rodačku žijící v USA a mající zkušenosti s tamější Futures Tour.

Reklama