Hlavní obsah

Vítěze zachránila přítelkyně

Hunter Mahan, který vyhrál PGA Tour ve Phoenixu jako druhý turnaj své kariéry, může kromě jiného děkovat za úspěch pohotové přítelkyni.

Článek

Na TPC Scottsdale vyhrál 27letý Mahan s celkovým skóre -16 (68-67-65-65) o ránu před Rickiem Fowlerem (65-67-69-68), ale nebylo to v neděli jen drama v závěru, kde vítěz dal od 13. do 16. jamky eagle a dvě birdie.

Nervy pracovaly už na první devítce, když Mahan zjistil, že má poškozený driver, s nímž nemůže pokračovat. Vyslal tedy přihlížející přítelkyni do auta pro náhradní. Dívka to s pomocí pořadatelů na elektrickém vozíku stihla právě včas, aby Mahan mohl na následujícím pětiparu odpálit záložním driverem.

"Rozhodně bych nechtěl na takové jamce hrát trojkou dřevem," řekl Mahan.

Pro Mahana je to druhé vítězství na PGA Tour po Travelers Championship 2007, oceněné tentokrát prémií 1,08 milionu dolarů. Loni Mahan uhrál šest výsledků v top 10 včetně druhého místa na turnaji Tigera Woodse, právě za vítězným hostitelem.

Pro 21letého nováčka Fowlera to bylo opět druhé místo na tour po říjnovém Frys.com Open v nedalekém Grayhawk Golf Clubu, kde prohrál tříčlenné play off (vyhrál Troy Matteson). Fowler, ve finále rovněž bez bogey, hrál nyní na sponzorskou pozvánku a díky top 10 se kvalifikoval na následující Honda Classic.

Mahan ve finále smazal ztrátu čtyř ran, když zahrál druhý den po sobě 65 bez bogey, a stal se osmým Američanem mladším 30 let, který má aspoň dva tituly na PGA Tour.

Do 17. jamky finále vedl Y. E. Yang, loňský vítěz PGA Championship, když měl od 10. jamky sérii eagle a čtyři birdie, ale své naděje pohřbil Korejec odpalem do vody. Lídr po třetím kole Brandt Snedeker opět nezvládl psychiku, když ve finále předvedl 78 ran, a skončil v páté desítce.

75. ročník turnaje PGA Tour ve Phoenixu byl poznamenán špatným počasím, na finále přišlo odhadem 44 tisíc diváků (loni bylo 60 000) a celkově za týden se ukázalo "jen" 426 000 lidí (loni 470 000). Hráči mohli kvůli mokru v neděli stavět míče na krátce střižených plochách.

Lídr prvního a druhého kola Camilo Villegas se dělil o 8. místo. O 14. místo se podělili padesátníci z Champions Tour, Fred Couples a Tom Lehman. Favorita Phila Mickelsona odsoudilo sobotních 72 ran do třetí desítky. Cutem -3 neprošel o pět ran Alex Čejka (72-72).

Výsledky najdete zde

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články