Hlavní obsah

Co se stalo s Čejkou?

Nepochopitelný golf ve srovnání s úvodem předvedl Alex Čejka ve druhém kole Puerto Rico Open. Rozdíl DESETI ran ho stál cut.

Článek

Je to vůbec možné? Jako by dvě kola na Puerto Rico Open hráli dva golfisté pod stejným jménem.

Turnaj sužovaný deštěm, neustále přerušovaný a odkládaný nejprve Alex Čejka skvěle začal, když po téměř třech dnech dokončil úvodní kolo s výsledkem 67 ran (-5). Měl šest birdie a jedno bogey, což dohromady dalo nadějné čtvrté místo se ztrátou dvou ran na vedení.

Ten "druhý" Alex Čejka ale ve druhém kole zapsal 77 ran (+5), s osmi bogey a třemi birdie, poloviční úspěšností při zasahování fairwayí i greenů a s 33 paty - v prvním kole jich bylo jen 27.

Na své druhé devítce zahrál pouze jeden par, hned na úvod, a poté měl sérii 4x bogey-birdie-bogey-birdie-bogey.

Celkový výsledek even par tak znamenal odstup dvou ran od cutu a loučení po dvou kolech dobře rozehraného turnaje. U českého rodáka je to pátý zmeškaný cut z letošních sedmi startů na PGA Tour. Když už cutem prošel, dělil se o 10. místo na Pebble Beach a o 26. příčku na Honda Classic.

Komentář samotného hráče nebyl k dispozici ani na jeho webové stránce. Všechno ještě zamlžuje zpráva agentury AP, která mj. napsala, že po sobotním brzkém dohrání prvního kola odletěl Čejka na otočku z Portorika na Floridu, aby se pak znovu na turnaj vracel...

Snad se věci změní tento týden v Tampě na Transitions Championship.

Reklama