Hlavní obsah

Kdo si v úvodu Masters zahraje s Woodsem?

NEW YORK

Okamžitě po oznámení Tigera Woodse, že se zúčastní Masters a vrátí se tak do kolotoče PGA Tour, se začalo spekulovat o tom, kteří dva golfisté jej doplní ve flightu úvodního kola prvního majoru sezóny. Woodsův návrat totiž budí velký rozruch a dá se očekávat, že jeho návrat na hřiště bude možná nejsledovanější golfovou událostí všech dob.

Foto: Mike Blake, Reuters

Kdo se postaví na první týčko Masters po boku Tigera Woodse?

Článek

Pro nasazování hráčů do prvních dvou kol golfových turnajů nejsou stanoveny jednoznačné podmínky, hráči, kteří půjdou s Woodsem, tak budou oznámeni vedením klubu v Augustě, kde se Masters tradičně odehrávají, až dva dny před startem turnaje.

Jak uvádí New York Times, v Augustě většinou tvoří flighty tak, aby se v nich hráči cítili dobře. Podle listu se tedy dá očekávat, že po boku Tigera Woodse se neobjeví Phil Mickelson. Na druhou stranu se deník ptá, zda by bylo fér, aby se v tak rozjitřené situaci postavil do flightu vedle světové jedničky některý z méně zkušených hráčů.

Hledá se dobrovolník

Jaký bývá klíč při nasazování hráčů? Do jisté míry hraje roli náhoda, někdy je ale jasně patrný záměr. Například na US Open se v jednom flightu sešli hráči, kteří navštěvovali stejnou univerzitu. Jindy zase vedení turnaje vsadilo na složení flightu ze špičkových hráčů, aby tak přitáhlo větší pozornost fanoušků a médií.

Bill Pennington v úvaze newyorských Timesů sází spíše na to, že v Augustě požádá klub profesionály, aby se k Woodsovi do party dobrovolně přihlásili. Do úvahy by pak přicházelo několik hráčů, kteří by se mohli vedle Woodse postavit a odehrát s ním rovnocennou partii.

Jedním z nich je například aktuální světová dvojka Steve Stricker. Ten si s Woodsem nevadí, hrál s ním například při loňském Presidents Cupu. Dalšími z možných Woodsových spoluhráčů jsou Mark O´Meara či třeba Sean O´Hair, který má se světovou jedničkou přátelské vztahy a je s ním často v kontaktu.

Problém s nasazením spoluhráčů padá ve třetím a finálovém kole, v nichž už se hráči nasazují podle skóre a ti nejlepší hrají automaticky spolu.

Reklama