Hlavní obsah

Bláznivá cesta z turnaje na turnaj

Pospíchat pryč z turnaje se nevyplácí. To je čerstvá lekce Geoffa Ogilvyho, který opustil PGA Tour v Tampě v pátek odpoledne, aby se v sobotu ráno ocitl... opět v Tampě. Potíží bylo, že to vzal přes Phoenix.

Článek

Golfisté, kteří chvatně mizí z turnaje v mylném přesvědčení, že neprojdou cutem, a pak se na něj ještě chvatněji vracejí po dobrodružných stezkách, nejsou na PGA Tour výjimkou. Zažili to už Alex Čejka, Jerry Kelly a mnozí další. Posledním bizarním případem je Australan Geoff Ogilvy, šampion US Open 2006 a letošní vítěz SBS Championship na Havaji.

Když v pátek odpoledne skončil v Tampě druhé kolo na celkových +2, Ogilvy sbalil kufry a vydal se na letiště. Byl přesvědčen, že cut se ho v tu dobu, kdy byl někde na děleném 85. místě, netýká.

Na letišti při popíjení piva a kontole výsledků ale Australan zjistil, že je už na děleném 77. místě. Při nastupování do letadla, s tím, jak se horšila skóre dalších hráčů, se ocitl dokonce na 72. příčce a tedy v podstatě v cutu, který platí pro 70 hráčů a všechny ostatní, kteří mají stejný výsledek jako sedmdesátý v pořadí.

Dvacet minut před startem se Ogilvy rozhodl z letadla vystoupit. Problémem ale bylo, že při plném obsazení stroje a napjatém harmonogramu už nešlo vyložit hole. Australan tedy znovu nastoupil, ale ke všemu jeho místo v první třídě bylo nově obsazeno, a tak musel vzít zavděk posledním volným sedadlem v ekonomické třídě.

Při mezipřistání v Houstonu golfista zjistil, že je mezi 86 hráči, ktří cutem v Tampě prošli. Co však bylo horší: ani v Houstonu nešlo dostat se k holím, takže jako jediná možnost se ukázalo letět až do Phoenixu, tam si hole vyzvednout, otočit se a vrátit se do Tampy!

V jednu hodinu po půlnoci se tak Ogilvy na letišti ve Phoenixu sešel s manželkou, která mu přivezla golfové boty, protože své vybavení včetně míčů Australan poslal z Tampy jinou cestou, přes FedEx, a neměl, jak se k věcem dostat. Míče si pak v sobotu půjčil od krajana Nathana Greena.

Ve dvě v noci se Ogilvy i s holemi dostat do charterového letadla, které přistálo v Tampě v pět ráno. Ve tři čtvrtě na šest se hráč ocitl v posteli a na hodinu usnul. Za další dvě hodiny ho čekal start třetího kola.

To nejlepší na konec. Ogilvy zahrál v sobotu 65 ran, se sedmi birdie a jedním bogey, což znamenalo jedno ze dvou nejlepších kol dne, postup na výsledek 4 pod par a dělené 18. místo před finále. Od druhé příčky ho dělily čtyři rány, když vedl Jim Furyk s -11.

Comeback roku 2010? Po Masters zřejmě povede Tiger Woods, ale Geoff Ogilvy je v těsném závěsu.

Reklama