Hlavní obsah

Woods byl v Augustě a má formu

Tiger Woods je ve skvělé formě, už trénoval v Augustě a může vyhrát Masters. Tak zní vzkaz dvou spoluhráčů, kteří měli možnost se světovou jedničkou trénovat.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Začněme odzadu. Golf Channel přinesl v pondělí zprávu, podle níž Woods absolvoval tréninkové kolo v Augustě, kde ho od 8. dubna čeká na Masters první soutěžní golf po pěti měsících. Turnaj v minulosti vyhrál čtyřikrát, naposledy v roce 2005.

Mezitím nešetří chválou na Woodsovu formu jeho tréninkoví partneři, kteří promluvili při dvoudenní exhibici Tavistock Cup.

"To, jak nyní hraje a jak trefuje míče, nemá konkurenci. Samozřejmě, že to není celý obraz golfisty, který pět měsíců nehrál, ale těžko mě přesvědčíte, že by ho někdo byl schopen porazit," řekl o Woodsovi dlouholetý kamarád John Cook.

Vítěz 11 turnajů PGA Tour a nynější člen Champions Tour hrál s Woodsem tréninková kola minulý týden v Isleworthu na Floridě.

Jako druhý přidal chvalozpěvy Ind Arjun Atwall, který prý hrál s Woodsem minulý týden skoro denně. "Hraje míče ještě dál než loni," řekl. "Tvrdí, že ještě není připraven, ale s tím, co má v zásobě, ho vidím na mnoho vítězství v sezoně. Nemá žádnou slabinu, hraje mistrovsky. Na Masters může být v top 5 a když bude dobře patovat, tak vyhraje. On sice tvrdí, že mu patování nejde, ale pro nás smrtelníky je to OK."

Podle obou citovaných golfistů je Woods také v pohodové náladě a uvolněnější než dřív. Takže se lze jen těšit na Masters, o kterém si v příštím čísle Golf Digest C&S (vychází 1. dubna) můžete přečíst na dvaceti stranách.

Reklama