Hlavní obsah

Els: Přestaňte se ptát na Tigera

Den před turnajem Arnold Palmer Invitational v Orlandu, kam se vrací po čase jako bývalý vítěz, vyjádřil Ernie Els konec trpělivosti s otázkami na téma Tiger Woods.

Článek

"Rád bych všechny požádal, aby se přestali ptát na Tigera a jeho soukromý život. Zeptejte se jeho," řekl Els v Orlandu, kam přijel jako vítěz nedávného turnaje série World Golf Championships v Miami, svého prvního po dvou letech.

Woods na Palmerově turnaji chybí poprvé od roku 1996, kdy vstoupil mezi profesionály. Světová jednička začne hrát golf po pěti měsících na dubnovém Masters.

Elsovým antipatiím se nelze divit. Také třeba proto, že za Woodsem skončil několikrát v kariéře druhý, včetně dvou majorů v roce 2000, US Open a British Open. Navíc, Woodsův únorový televizní projev, kolidující se světovou jamkovkou v Arizoně, označil Els jako "sobecký", co se načasování týkalo.

Teprve posléze vyšlo najevo, že Woods chtěl promluvit ještě předtím, než se vrátí k terapii, o čemž sice věděl šéf PGA Tour Tim Finchem, ale hráče včetně Else neinformoval a nechal je v nevědomosti.

Cosi naznačil samotný hostitel turnaje Arnold Palmer při svém středečním vystoupení před médii. "Jsme zklamáni, že tu Tiger není. Mám na věc určitý názor, ale zatím si ho nechám pro sebe. Teď nemá cenu o tom mluvit. Jen řeknu, že Tiger by se měl víc otevřít médiím a nechat na sebe střílet, až se vrátí. To by udělal nejlíp. Ale pojďme dál..."

Atmosféru na Bay Hill bez Woodse korunoval Colin Montgomerie, který výjimečně hraje PGA Tour. "Napůl jsem očekával otázky o Woodsovi," řekl kapitán Evropy pro letošní Ryder Cup.

Přímé přenosy a záznamy z Arnold Palmer Invitational vysílá ČT 4 Sport.

Reklama