Hlavní obsah

Sebevědomý Els se po druhé výhře v řadě těší na Masters

Podruhé v měsíci vyhrál a pořádně si věří. Jihoafrický golfista Ernie Els po vítězství na Doralu kraloval i v Bay Hill na turnaji Arnolda Palmera. Jeho myšlenky už nyní směřují hlavně k dubnovému Masters, kde mezi jeho soupeře přibude ještě Tiger Woods.

Článek

Els si na začátku sezóny počíná na hřištích PGA Tour jako znovuzrozený, prolomil dvouleté čekání na vítězství a věří, že může uspět i v Augustě na Masters. Přestože nejvíce pozornosti tam bude nejspíše poutat světová jednička Tiger Woods, vracející se po sexuálních skandálech.

„Strašně dlouho jsem nic nevyhrál. Teď se naopak cítím skvěle, mohu se klidně postavit na týčko a hrát s kýmkoliv,“ oddechl si Els a přiznal, že v závěru turnaje Arnold Palmer Invitational už přemýšlel o Masters. „Člověk zkouší na to nemyslet, ale nejde to. Přemýšlel jsem o Masters na poslední jamce. Říkal jsem si, fajn, hraješ v Augustě a teď musíš trefit tenhle fade,“ vyprávěl sympatický Jihoafričan.

Els věří, že mu sedmnáctá účast na Masters vyjde podle představ. Zatím nikdy v Augustě nedosáhl na nejvyšší příčku, dvakrát skončil těsně pod vrcholem. V roce 2000 podlehl Vijayi Singhovi, o čtyři roky později nestačil na Phila Mickelsona. „Phil hrál tehdy úžasně a porazil mě. Při porážce s Vijayem jsem cítil, že jsem mohl pár ran zahrát lépe,“ uvedl Els.

Poslední výkony naznačují, že s Elsem se musí na Masters počítat. Navíc to není žádný zelenáč, pokud bude v Augustě útočit na vítězství, ruce se mu nejspíše nerozklepou. Velkých vítězství má na kontě řadu. Dvakrát vyhrál US Open, zvítězil i na British Open a v Augustě má také dobré skóre. Šestkrát byl v nejlepší desítce.

Els doufá, že letošní rok bude speciální. „Chci ho v takový proměnit. Ale stále musím na spoustě věcí zapracovat, je před námi spousta turnajů včetně majorů. Rozhodně to teď začne být zábavné,“ těší se na příští dny.

Reklama