Hlavní obsah

Woodse znepokojuje dlouhá pauza

Třicet pět minut strávil Tiger Woods v pondělí na Masters před médii. Co řekl při svém prvním vystoupení po pěti měsících, kdy musel čelit dopředu neznámým otázkám?

Foto: Peter Morrison, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods

Článek

O pondělním tréninku na Masters: "Byl to skvělý den. Nevěděl jsem, co čekat, ale ta popora, které se mi dostalo, mě ohromila. Zasáhlo to mé srdce. Obvykle se soustředím na jednotlivé údery, ale dnes to bylo jiné."

O svých spoluhráčích: "Chtěl bych se omluvit kolegům za to, že museli v uplynulých měsících snášet všechny ty otázky o mně. Všichni mě tady neuvěřitelně přijali."

O přestávce v kariéře: "Za uplynulých pět měsíců se toho hodně stalo. Beru plnou odpovědnost za své chování a za škody, které jsem způsobil svým blízkým. Moje rodina se ale stala obětí neustálého pronásledování."

O listopadové autonehodě: "Měl jsem zraněný ret a bolavá záda. S policií jsem nemluvil o nehodě na radu svých právníků."

O novém přístupu ke hře: "Budu se snažit nebýt tak temperamentní, více respektovat golf a nedávat tolik průchod negativním emocím."

O kontaktech s lékařem Tonym Galeou, vyšetřovaným kvůli podávání dopingu: "Nikdy jsem žádný doping nebral. Nikdy mi nepodal růstový hormon. Jediné, co jsem podstoupil při rekonvalescenci po operaci kolene, byla plazmová terapie, kdy je obohacená krev vpravena do zraněného místa kvůli rychlejšímu uzdravení."

O tom, jak bral léky utišující bolest: "Mám za sebou čtyři operace kolene. Bral jsem léky také kvůli tomu, abych mohl spát v době, když zemřel můj otec."

O 45 dnech léčebné terapie: "K terapii jsem se odhodlal před Vánoci. Zmeškal jsem při ní první narozeniny syna. To bylo těžké a budu toho asi litovat do konce života. Terapii jsem neukončil, bude ještě pokračovat. Její povaha je mou soukromou záležitostí."

O donedávna nejasném návratu ke golfu: "V únoru, při prvním vystoupení před kamerami, jsem neměl vůbec v úmyslu hrát v nejbližší době golf. Měl jsem také za sebou jen dva dny tréninku."

O důsledcích svých nemanželských afér: "Chápu kritiku médií, chápu, proč mě opustili někteří sponzoři. Udělal jsem příliš mnoho chyb. Snažím se každý den maximálně o to, abych byl lepším člověkem."

O svých očekáváních před Masters: "Trochu mě znepokojuje, že jsem nehrál tak dlouho."

O útoku na rekord 18 major titulů Jacka Nicklause: "Začal jsem vidět věci z jiné perspektivy po smrti svého otce, po narození svých dětí a nyní po tom všem, čím jsem prošel."

O startu v Ryder Cupu 2010: "Momentálně nejsem v týmu (Woods je třináctý v pořadí americké kvalifikace). Rád bych se ale kvalifikoval."

Reklama