Hlavní obsah

VIDEO: Woods je po sexuálním skandálu nervózní

AUGUSTA

Léčením sexuální závislosti strávil poslední období nejlepší golfista historie Tiger Woods. V tomto týdnu se však vrací na greeny.

Foto: Harry How, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Při turnaji Masters v Augustě se představí poprvé od listopadového vystoupení na Australian Masters. Po něm se provalila jeho několikanásobná nevěra a čtyřiatřicetiletý Američan odešel do ústraní.

„Abych řekl pravdu, jsem vážně nervózní,“ uvedl Woods před novináři. Vzápětí ale dodal, že ho příjemné přijetí od fanoušků v Augustě vzalo za srdce. Podle odhadů bude jeho comeback sledovanější než inaugurace prezidenta Obamy.

Woods nicméně úsměv vyloudil, jen když mluvil o golfu. Není divu. Kariéru přerušil poté, co se provalily jeho neuvěřitelné sexuální úlety. Podle řady informací měl desítky milenek po celé Americe. Postupně vyšly najevo jeho zvrhlé choutky.

Žil jsem ve lži

„Netušil jsem, že se ze mě stane takový člověk. Nevěděl jsem, jak jsem špatný. Žil jsem ve lži a morálně klesl hlouběji, než jsem si dokázal představit,“ prohlásil Woods v první otevřené zpovědi od prosince. „Vždy, když jsem si myslel, že už nemohu klesnout níže, našel se ještě horší bod,“ přiznal Woods.

V kariéře slavil 82 vítězství, pyšní se čtrnácti triumfy na turnajích Major. Ovšem jeho sexuální skandály z něj v očích většiny Američanů udělaly naprostého vyvrhela. Pranic nepomohlo, že se uchýlil do speciálního ústavu v Mississippi, kde se léčil.

„I po turnaji v Augustě budu v léčení pokračovat. Mám v plánu další terapie. Chci se stát lepším člověkem. A proto potřebuju delší čas v ústavu,“ připustil Woods, který jako první sportovec historie během aktivní kariéry vydělal miliardu dolarů.

O vývoji vztahu s manželkou Elin, která mu hrozila rozvodem, nechtěl mluvit. „Strašně jsem jí ublížil. Chci znovu zopakovat, že mě nikdy neuhodila, jak se někde objevilo. Byla z mého chování šokovaná a naštvaná. Nyní pracujeme na naše vztahu. Ale ten proces zůstane jen mezi námi dvěma,“ tvrdil Woods. Elin každopádně v Augustě není.

Z Woodsova návratu se ale tetelí organizátoři turnajů, protože v posledních týdnech klesla sledovanost PGA Tour o padesát procent.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články