Hlavní obsah

Na úvod golfového Masters zářili bývalí šampióni, Woods je sedmý

Bývalí vítězové vesměs dominovali prvnímu kolu 74. ročníku golfového Masters v americké Augustě. V čele je jednapadesátiletý Fred Couples, vítěz z roku 1992, s výsledkem šest ran pod par, ovšem z vítězství se v minulosti radovalo sedm hráčů z první dvacítky průběžného pořadí. Tiger Woods ve svém prvním startu po pětiměsíční pauze předvedl atraktivní výkon, zahrál 67 ran včetně dvou eagle, a tak figuruje na děleném sedmém místě, zatímco největší konkurent Phil Mickelson je mezi pěti hráči dělící se o druhou příčku.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Z ráno startujících hráčů se vedlo nejvíce veteránům a bývalým vítězům - dvaapadesátiletý Němec Bernhard Langer, jenž zde kraloval v letech 1985 a 1993, dlouho figuroval v čele leaderboardu, jenže druhá devítka už mu tolik nevyšla a propadl se na 22. místo.

O to více se vytáhnul šedesátiletý Tom Watson, který loni bojoval až do play-off na British Open. Vítěz z let 1977 a 1981 využil ideálního počasí v době své hry a zakončil s výsledkem pět pod par, který mu pomohl k druhému místu. "Měl jsem štěstí na počasí, vycházelo mi takřka vše," prohlásil nadšený šedesátník po svém 119. kole, které v Augustě již odehrál.

Skvělý výkon předváděl i Couples, jenž zelené sako oblékl před 18 lety. Na známém hřišti přes zhoršené počasí v druhé polovině dne sbíral jedno birdie za druhým a po prvním kole se probil až na 66 ran a je v čele.

Znalost nezvyklého a obzvlášť náročného prokazovali i další vítězové: Mickelson (vítěz 2004 a 2006) na své poměry skvěle patoval a dotáhnul se na Watsona, mezi elitou je také další veterán dvaapadesátiletý Sandy Lyle (1988), či Trevor Immelman (2008).

Reklama