Hlavní obsah

V čele Masters jsou po druhém kole Angličané Westwood a Poulter

AUGUSTA

Angličtí golfisté Lee Westwood a Ian Poulter jsou v čele v polovině 74. ročníku Masters. Oba mají na hřišti v Augustě na kontě 138 úderů a drží náskok dvou ran před pěti pronásledovateli, mezi nimiž jsou i Tiger Woods a Phil Mickelson.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Anglický golfista Lee Westwood

Článek

Pokles ve výsledkové listině zaznamenala řada úspěšných hráčů ze čtvrtka. Do víkendových bojů se nedostali bývalí vítězové včetně Bernharda Langera, Vijaye Singha a Sandyho Lylea, obhájce Angel Cabrera postoupil až díky závěrečnému patu.

Woods sice zahrál o dvě rány hůře než na úvod, ale navrtání jamek a nepříjemný vítr mu nedovolily hrát tak příznivá čísla jako o den dříve. "Můžete plánovat, jak chcete, ale na tomto hřišti mohou být výsledky od vašich představ dost odlišné. Byl jsem spokojen s patováním a odstup od čela nemám velký. Bude to vzrušující víkend," nechal se slyšet Woods. Mickelson dohnal svého velkého konkurenta na předposlední 17. jamce.

Fred Couples prožil zcela odlišný den než ve čtvrtek. Po prvním dnu vedoucí hráč v pátek zahrál 75 ran a propadl se na dělené deváté místo. Zavinila to především hra na posledních třech jamkách. "Bogey, bogey, bogey. Najednou jsem měl pocit, že propadnu z prvního na poslední místo," glosoval s nadhledem padesátiletý golfista v cíli druhého kola.

O postup do finálového víkendu překvapivě přišlo několik hráčů včetně bývalých vítězů Langera, Lylea i Singha; především Lyleových 86 úderů znamenalo největší propadák turnaje vůbec. Mimo boje o nejcennější golfovou trofej v podobě zeleného saka jsou ale třeba i Rory McIlroy, Jim Furyk, Padraig Harrington nebo Stewart Cink.

Reklama