Hlavní obsah

Golfista Kuchar se na Masters trefil divákovi do pití

AUGUSTA

Na takový par, jaký zahrál na deváté jamce druhého kola Masters v Augustě, zřejmě americký golfista Matt Kuchar do smrti nezapomene. Svou nepovedenou druhou ranou se totiž trefil do plastikového kelímku, v němž měl pití jeden z diváků, stojících u hřiště.

Foto: Rob Carr, ČTK/AP

Diváci sledují golfisty jako v tomto případě Matta Kuchara z bezprostřední blůízkosti.

Článek

Míček jednatřicetiletého Kuchara nespadl do kelímku přímo. Nejprve se odrazil od země, poté trefil diváka do ramene a od něj zamířil do pohárku. "Už jsem to jednou viděl, ale mně samotnému se to ještě nepovedlo," komentoval kuriózní okamžik Kuchar.

Situace pobavila i jeho kolegu z "fligtu" Tigera Woodse. "Tiger se rozesmál, když slyšel Matta říkat: 'Jak mám dostat ten míček ven?'" řekl webu augusta.com rozhodčí na devátém greenu Jim Williams.

Ten požádal diváka, aby vybral míček z pití, a Kucharův caddie ho očistil. Podle pravidel golfu poté Američan upustil míček na zem co nejblíž místu, kde trefil kelímek, a pak jamku dohrál. I přes nečekané vyrušení dosáhl na par a po druhém kole slavného turnaje je na děleném patnáctém místě.

Zážitek na celý život bude mít i fanoušek Jason Thompson, i když kvůli němu přišel o pití. "Ten kelímek byl stejně skoro prázdný. Myslím, že o moc nepřišel, a vím, že tady není pití drahé," vysvětlil golfista, proč divákovi nenabídl nový nápoj.

Reklama