Hlavní obsah

Woods dřel na greenu, jeho žena si užívala s Federerem

ram, žírPrávo

Návrat po pauze zaviněné provalením nemanželských sexuálních radovánek má za sebou světová golfová jednička Tiger Woods. Po pěti měsících v ústraní, kdy měl minimum času na trénink a řadu týdnů prožil ve speciálním zařízení určeném k léčbě ze sexuální závislosti, obsadil na prestižním turnaji Masters v americké Augustě čtvrté místo.

Foto: Shaun Best , Reuters

Tiger Woods během golfového Masters v Augustě

Článek

„Chtěl jsem vyhrát, ale dělal jsem příliš mnoho chyb,“ láteřil Woods. Byl frustrovaný zejména svým nedělním výkonem. „Jenom těžko jsem se poslední den dostával do provozní teploty. Nedařilo se mi a bylo to evidentní,“ posteskl si.

Experti však jeho výkon po dlouhé pauze ocenili a čtyřiatřicetiletý Američan je zaujal i změnou projevu na hřišti. V minulosti se nikdy nezdravil s diváky, nemával do kamer. Byl skoupý na úsměv. V Augustě ho lidé nepoznávali. „Je to nový Tiger,“ napsal v komentáři server pgatour.com.

Odměnou pro Woodse bylo až nečekaně vlídné přijetí od fanoušků. Zatímco se na greenech statečně potýkal s pošramocenou psychikou, jeho žena Elin si užívala na Floridě ve společnosti excelentního tenisty Rogera Federera a jeho manželky Mirky. Choť v Augustě jí byl ukradený. „Elin nedorazí ani na jeden den,“ přiznala smutně světová golfová jednička.

„Nedařilo se mi, neměl jsem ze hry dobrý pocit. Dopouštěl jsem se chyb, které jindy nedělám. Nejsem tedy nadšený, ale není třeba vše zbytečně nafukovat,“ prohlásil na závěr Woods. Kdy se znovu představí v turnajovém zápolení neuvedl. „Vše vyhodnotím během volna v následujících dnech,“ řekl borec, kterému v listopadu loňského roku manželka přišla na nevěru a od té doby nehrál.

Reklama