Hlavní obsah

Druhý dvojnásobný vítěz roku, k Elsovi se přidal Furyk

PGA Tour má druhého dvojnásobného vítěze sezony. Po Erniem Elsovi se jím stal Jim Furyk, který nejprve podobně dlouho jako Els čekal na vítězství - a pak přišla dvě během pěti týdnů.

Článek

Američan Furyk, jemuž bude v květnu čtyřicet, vyhrál po březnovém Transitions Championship v Tampě tentokrát Verizon Heritage v Hilton Head a získal 15. titul kariéry na PGA Tour.

S výsledkem -13 (67-68-67-69) však musel do play off s Angličanem Brianem Davisem, který stejného skóre dosáhl díky birdie na poslední jamce.

V rozstřelu při opakování osmnáctky Davisův míč při ataku greenu druhou ranou skončil vlevo v místech, kde byl porost a kameny. Při nápřahu ke třetí ráně, která posléze skončila na greenu, se Angličanova hůl dotkla volného stébla, a to znamenalo porušení pravidel a trest dvou ran. Furyk pak dvěma paty stvrdil vítězství.

Davis sám zavolal rozhodčího, protože měl pochyby o nápřahu, a televizní záznam bohužel pro něj potvrdil smutnou pravdu.

"Byl to podivný závěr: pro Briana takhle přijít o šanci na výhru a pro mě takhle přijít k výhře," konstatoval Furyk, kterému v jistém smyslu pomohlo, že před týdnem na Masters neprošel cutem, a měl tak možnost vypilovat svůj golf.

V Hillton Head byl Furyk od roku 2005 dvakrát druhý a jednou čtvrtý. Tentokrát konečně vyhrál, získal 1,026 milionu dolarů a ve FedEx Cupu šel na druhé místo za Ernieho Else. Než zvítězil v březnu, čekal Furyk na titul od léta 2007, kdy ovládl Canadian Open.

Alex Čejka v Hilton Head neprošel druhým cutem, když celkově zahrál +4 (72-70-75).

Reklama