Hlavní obsah

Český golf spouští kampaň, která má přilákat 50 tisíc nových hráčů

PRAHA

Tuzemský golf se chce otevřít novým hráčům. V příštích čtyřech letech chce Česká golfová federace (ČGF) přilákat 50 tisíc golfistů. Kampaň, která startuje 14. května pod názvem „Hraj golf - změň život“, sází na zajímavé osobnosti, punc golfu jako olympijského sportu a cenově výhodné nabídky pro zájemce o golf.

Foto: EXPLORELACROSSE

Golfové hřiště

Článek

Jedním z hlavních motivů pro zahájení kampaně bylo znovuzařazení golfu mezi olympijské sporty od roku 2016. „Český golf musí masivně rozšířit svou hráčskou základnu, chce-li pomýšlet na olympijský úspěch,“ říká Michal Zahradníček z vedení ČGF.

V současnosti hraje golf okolo 50 tisíc registrovaných hráčů, jejich počet by se měl zdvojnásobit. K dispozici jim je 146 klubů a 82 znormovaných hřišť. Do projektu se zapojili majitelé 44 hřišť, kteří začínajícím a zatím neregistrovaným golfistům umožní finančně zvýhodněnou výuku golfu. Tzv. startovací balíček v hodnotě 6500 korun zájemci pořídí za 299 korun. Balíček obsahuje tři 50minutové tréninkové lekce s trenérem či cvičitelem, neomezené množství tréninkových míčů k těmto lekcím, zapůjčení golfových holí a později i možnost získat za poplatek 200 korun tzv. Osvědčení pro hru na hřišti.

Projekt, který je podle Zahradníčkových slov největší soukromou investicí do jednoho sportu od roku 1989 a jehož náklady přesáhnou 200 miliónů korun, odstartují a podpoří nejrůznější osobnosti, od golfové mistryně Evropy do 16 let Kláry Spilkové až po zpěváka Jiřího Korna.

Reklama