Hlavní obsah

Světová jednička Ochoaová loučení s golfem proplakala

MEXIKO

Proudy slz provázely páteční vystoupení světové golfové jedničky Loreny Ochoaové, při kterém oficiálně potvrdila, že v 28 letech končí kariéru. Mexickou hráčku čeká poslední start, který absolvuje v rodné zemi příští týden v Morelii. Pak se bude vítězka 27 turnajů profesionálního okruhu LPGA věnovat rodině a charitě. Nechala si však otevřená vrátka, že by se mohla v budoucnu občas na některém z turnajů objevit.

Článek

Dvanáctiminutový proslov Ochoaové přerušoval pláč. Slavná golfistka si musela dát několikrát pauzu, aby se uklidnila. "Chtěla jsem odejít na vrcholu a tohle je ta správná chvíle. Spousta věcí mi bude chybět, takže to nebylo snadné rozhodování, ale takhle jsem to chtěla," uvedla nejlepší hráčka okruhu LPGA z uplynulých čtyř sezón.

Rodačka z Guadalajary se loni v prosinci vdala za manažera, který má tři děti z předchozího manželství. Těší se na vlastní potomky, ale ujistila, že těhotná není.

Během sedmi let mezi profesionálkami vydělala golfem téměř 15 miliónů dolarů, co ji řadí na třetí místo v historii. Přesto nemá jisté místo v Síni slávy, protože na okruhu LPGA neodehrála požadovaných minimálně deset sezon. "Do Síně slávy bezpochyby patří," řekla viceprezidentka LPGA Jane Geddesová agentuře AP. "I když se nevrátí a nenaplní těch deset let, může být vybrána ve veteránské kategorii," uvedla.

Reklama