Hlavní obsah

Woods a Mickelson: další díl bitvy

Druhý turnaj po návratu ke golfu čeká Tigera Woodse od čtvrtka na PGA Tour v Charlotte. Quail Hollow Championship hrají i světová dvojka Phil Mickelson a čtyřka Lee Westwood.

Článek

Woods, který v úterý před příjezdem do Charlotte ještě obhlédl stavbu svého prvního amerického designu hřiště v Severní Karolině a pochválil si, že byznys jde i v krizi tak dobře, že má mnoho nabídek na stavbu dalších hřišť, odehrál ve středu od půl osmé pro-am a pak čelil dvacet minut otázkám médií.

"Charlotte bylo vždy mou oblíbenou zastávkou na tour. Hřiště je velmi kvalitní a je také neuvěřitelné, jak je rychlé, i když pršelo. Pokud k tomu přidáme délku čtyřparů a výšku roughu, vypadá to tu jako na majoru," řekl Woods, který vyhrál v Charlotte v roce 2007. Předloni tu pro zranění kolene nestartoval a loni sledoval, jak vítězí Sean O´Hair.

Woods konstatoval, že se jeho život, rozbouřený před pěti měsíci nemanželskými aférami, vrací do normálu. "Jen jsou pořád všude paparazziové a helikoptéry," posteskl si. O manželce ani údajném rozvodu, o němž píší společenská média jako o hotové věci, nepadlo ani slovo.

Minulý týden Woods navštívil koncert rockové skupiny Nickelback a zahrál si golf s Michaelem Jordanem doma na Floridě. Bývalý basketbalista a majitel týmu NBA Charlotte Bobcats tentokrát však nedprovázel v pro-am Woodse, ale Freda Couplese.

"Těším se na turnaj. Příští týden mě čeká Players, tedy dva soutěžní týdny v kuse, což už jsem nějakou dobu nezažil. To je také signál normálnosti," dodal Woods, který startuje ve čtvrtek v 7.40 místního času.

Phil Mickelson hraje v Quail Hollow rovněž jako Woods po dvoutýdenní přestávce od Masters, z něhož však narozdíl od světové jedničky odjel coby vítěz.

"Z hlediska toho všeho, co se dělo kolem mě v soukromí, jde o mé nejdůležitější vítězství," uvedl Mickelson, který vyhrál v Augustě potřetí v kariéře, ale poprvé ve stínu manželčina a matčina boje s karcinomem prsu.

Musel také vysvětlovat fotografii z pondělního rána po turnaji, kdy se objevil v síti rychlého občerstvení s dětmi, oblečen do zeleného saka šampiona!

"Byla trochu zima, tak jsem je na sebe navlékl," řekl Mickelson, který dny po Masters strávil v soukromí, když odmítl veškeré nabídky mediálního cirkusu.

"Jako obvykle, když mám dvoutýdenní pauzu, jsem se první týden nedotkl holí, ale posledních pět nebo šest dní jsem už tvrdě trénoval," dodal Mickelson.

Turnaj Quail Hollow Championship, kterého se účastní také Alex Čejka, vysílá ČT 4 Sport: ve čtvrtek od 22.00, v pátek od 20.30, v sobotu od 21.00 a v neděli od 21.30.

Reklama