Hlavní obsah

Tigerova mizérie: 74 na úvod

Tiger Woods na golf v prvním kole Quail Hollow Championship hned tak nezapomene. Při svém prvním turnaji PGA Tour po návratu ke golfu zahrál v Charlotte bídných 74 ran. A jak!

Foto: Mike Blake, Reuters

Americký golfista Tiger Woods na archivním snímku.

Článek

Když světová jednička začala své kolo birdie na pětiparové desáté jamce, zdálo se, že vše poběží podle starých pořádků. Ani první bogey na čtyřparové dvanáctce ještě nevěštilo žádnou katastrofu.

Ta však přišla po následujících čtyřech parech v závěru první devítky na Quail Hollow, nazývaném Zelená míle. Na tříparové sedmnáctce skončil Woodsův odpal železem vlevo ve vodě a tamtéž zahrál vzápětí na osmnáctce, pro změnu driverem do potoka.

V prvním případě z toho vzešlo double bogey, ve druhém "jen" bogey, ale každopádně děsivý výsledek +3 po první devítce.

A to nebylo vše. Další bogey zahrál Woods vzápětí na čtyřparové jedničce a vypadalo to na debakl, který zmírnila tři birdie, na dvojce, pětce a osmičce. Nakonec si ale Tiger odnesl výsledek 74 (+2), když na devítce po výjimečném drajvu na fairway - přesnost odpalů jen 28,57 % - přehrál green a po třetí ráně potřeboval dva paty na čtvrté bogey dne,

Woods ztratil devět ran na průběžně vedoucího hráče: Bo Van Pelt předvedl dopoledne bezchybných 65 ran (-7) se sedmi birdie.

Alex Čejka se naopak vyhrabal z úvodních potíží, když byl po úvodních čtyřech jamkách (začínal rovněž na desítce) na +3 s bogey a double bogey. Devítku ale dokončil na +1 a na té druhé se už nemýlil. Třemi birdie v řadě od páté do sedmé jamky si vypracoval konečné skóre 70 (-2). V době dohrání kola to znamenalo dělené 10. místo.

Zprávu budeme aktualizovat po skončení kola.

Reklama