Hlavní obsah

Woods neprošel cutem!

AKTUALIZUJEME Ou... Tak to nečekal nikdo. Tiger Woods na PGA Tour v Charlotte neprošel cutem! Světová jednička hrála ve druhém kole nevídaných 79 ran a celkových 9 nad par, což znamená nejhorší výsledek po 36 jamkách v profikariéře fenoména golfu.

Foto: Shaun Best , Reuters

Tiger Woods.

Článek

Průšvih Tigera Woodse přišel při druhém turnaji po návratu k turnajovému golfu. Zatímco na Masters uhrál Woods čtvrté místo, na Quail Hollow Championship se vůbec nedostal do finále. To se mu přihodilo teprve pošesté v kariéře, poprvé od loňského British Open a na PGA Tour prvně od roku 2005.

Po čtvrtečních 74 ranách zahrál Woods v pátek ještě o pět úderů víc a zůstal za cutem o OSM ran. První devítku obešel celkově v paru, ale katastrofa začala vzápětí. Od desítky do dvanáctky zahrál třikrát bogey a vše zlomila krátká čtyřparová čtrnáctka, kdy při snaze atakovat green drajvem skončil v pravém svahu a následující rána šla do vody.

Bylo z toho double bogey a konec nadějí na cut. Woods pak bez zájmu odehrál následující pětipar rovněž s double bogey, když předvedl čtyřpat, a jen tři pary na závěr ho uchránily od výsledku začínajícího osmičkou.

Nejhorší kolo kariéry za 81 ran měl Woods při British Open 2002, ale to panovalo nepříznivé počasí a takové skóre nebylo výjimkou. Tentokrát v Charlotte svítilo slunce, ale nikoli Tigerovi, který prachbídně drajvoval - 14% zasažených fairwayí - a podobně špatně patoval.

Od čtvrtka má Woods možnost nápravy na Players Championship, nejdůlěžitější turnaji americké sezoyn mimo majory, kde hraje 29 hráčů z top 30 světového žebříčku.

Cutem na Quail Hollow neprošel ani Alex Čejka, který po čtvrtečních 70 zahrál ve druhém kole 76 (+4), když na posledních třech jamkách měl triple bogey a dvě bogey a od postupu ho dělila jedna rána...

Vede Billy Mayfair s -8, druhý je o ránu zpět Angel Cabrera, o 3. místo se na -6 dělí Phil Mickelson, J. P. Hayes, Dustin Johnson a Paul Goydos.

Reklama