Hlavní obsah

Již dříve Woods neprošel cutem. Ale tentokrát to vzdal...

Martin KavkaSport.cz

Tiger Woods selhal na turnaji v Quail Hollow, neprošel cutem a teprve pošesté v kariéře měl už o víkendu volno. Odmítl ale, že by za jeho výpadkem stál osobní život, který prošel v poslední době řadou veletočů.

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na Tour Championship v Atlantě

Článek

Woods zahrál v Charlotte dokonce sedm ran nad par, výsledek 79 byl jeho nejhorším na americké půdě od chvíle, kdy se stal profesionálem, a druhý nejhorší po Brittish Open 2002 v Muirfieldu, kde v hrozivém počasí zahrál 81.

„Jestli mě to prověří, jistěže ano. Jestli to je možné něčím omluvit? Ne, protože jsem měl stejnou šanci jako kdokoliv jiný zahrát dobré číslo, ale neudělal jsem to,“ citoval Tigera deník Daily Express.

Studená sprcha, pád do hlubin

Pro Woodse to byla pořádně studená sprcha. Na Masters vybojoval po pětiměsíční absenci parádní čtvrtou pozici, v Severní Karolíně se propadl až do netušených hlubin. Taková 140. příčka prvnímu golfistovi světa opravdu příliš nesluší. A výsledné číslo 153 ran je další noční můrou, s níž se Woodsovi neusínalo dobře.

Britský list Independent cituje Petera Kostise, kouče Paula Caseyho, který Tigerovo počínaní v Quail Hollow přesně zhodnotil. „Viděli jsme Tigera téměř zlomeného při jeho veřejné omluvě takřka celému světu, ale na golfovém hřišti to mělo být jiné. Měl to být opět Tiger se vším všudy, silný, přesný, neprůstřelný. Již dříve párkrát neprošel cutem, ale nyní to bylo poprvé, co jsme ho viděli poraženého...,“ uvedl Kostis.

Je to přesný popis. Woods působil na hřišti naprosto odevzdaně, bez emocí, na první pohled bez zájmu o hru a rány, které na skórkartě hrozivě narůstaly. Při své letargii byl prakticky zralý na ručník. Zatímco na Masters odvedl úžasnou práci, v Quail Hollow to byl zlomený chlapík, proti němuž není zas tak těžké hrát.

Jistě, ještě je brzo hodnotit, po šesti odehraných kolech od comebacku se nedá soudit, v jaké kondici se Woods popasuje s celým letošním ročníkem PGA Tour, ovšem něco se z nevydařeného výsledku přece jen vyčíst dá. Zvláště, pokud si golfový fanoušek srovná letošní výkony s těmi loňskými, kdy se Woods veleúspěšně vrátil na tour po osmiměsíční pauze způsobené operací kolena.

Vzpomeňte na Turnberry

A znovu přichází na mysl i srovnání s předchozími propásnutými cuty. Pamatujete na Turnberry? Bojoval jako lev, přestože se mu nedařilo, vždy se znovu dokázal vrátit do hry a na 18. jamce mu zbývalo jediné birdie k dokončení úspěšného boje o cut. Tehdy to nezvládl, ale mohl odejít s hlavou hrdě vztyčenou. Tentokrát nikoliv...

Ve čtvrtek začíná Players Championship, skvělý turnaj s výtečným obsazením. Stejně jako na majorech se tu objeví elita, 29 hráčů z první třicítky světového pořadí. Celý svět bude s napětím hledět, zda si Tiger napraví renomé.

Reklama