Hlavní obsah

Tigerovy hole na prodej

O peníze jde až v první řadě. Pořekadlo platí na hole Tigera Woodse, bláznivý let Darrena Clarkea i úspěch Rya Ishikawy na Japan Tour.

Foto: Jeff Haynes , Reuters

Tiger Woods

Článek

Sada želez, která Tiger Woods "používal při zisku svého Tiger Slamu", jak zní anonce, se objevila v aukci na eBay za 250 000 dolarů. Do dražby je podle USA Today dal Steve Mata, bývalý zaměstnanec firmy Titleist, který je pro Woodse vyráběl.

"Vím, že Tiger z toho nebude šťastný, ale já musím udělat to, co je nejlepší pro mou rodinu," citoval americký list muže, který je už 17 měsíců nezaměstnaný.

Aby se pravost holí ověřila, USA Today kontaktoval Woodse přes mediálního zástupce PGA Tour, který od světové jedničky přinesl vzkaz: "Moje hole jsou doma."

Podle Maty však jde o jiný set, protože pro Woodse vyrobil dva.

V minulosti se eBay objevil dokonce ohryzek jablka, údajně po Woodsovi, za který chtěl dražitel 36 000 dolarů.

Ishikawa zachránil tour

Osmnáctiletý Ryo Ishikawa, který v neděli vyhrál sedmý turnaj Japan Golf Tour ve své kariéře, když předvedl rekordních 58 ran, podle ředitele série zachránil japonské turnaje před krachem.

"Ishikawa má největší finanční potenciál ze všech japonských sportovců," řekl Andy Yamanaka. "On Japan Golf Tour zachránil. Než se objevil, lidé ztráceli zájem o mužský golf, hráči se nechovali dobře k fanouškům ani ke sponzorům. Ryo hodně hráčů probudil. A sledovanost turnajů, když hraje, je o deset procent vyšší."

Ishikawa podle ředitele JGTO má 19 sponzorů a účinkuje v nejméně 12 televizních reklamách.

Yamanaka také připomněl mimořádnou kvalitu výkonu 58 ran u Ishikawy. "Hřiště v Nagoji je jedním z nejtěžších v Japonsku," řekl.

Clarke se vracel na turnaj

Řady golfistů, kteří se zmýlili v odhadu cutu, zmizeli z turnaje a pak se na něj lopotně vraceli, rozšířil o víkendu Darren Clarke při Spanish Open. Hráč ze vrátil z Malagy do Londýna, když zjistil, že cutem přece jen prošel.

Poté se pokusil stihnout spoj z londýnského letiště Gatwick, ale zůstal trčet v dopravní zácpě. A neměl prý potuchy, kde najít privátní letoun, jehož provoz sdílí s Lee Westwoodem.

Nakonec se našel soukromý stroj v Oxfordu, schopný odletět s Clarkem ve dvě hodin v noci z pátku na sobotu do Malagy. Odsud jel dvě hodiny autem do Sevilly, kde spal necelou hodinu, než ho v 7.35 čekal startovní čas do třetího kola. V něm Clarke uhrál par 72.

Po finále z toho nakonec bylo dělené 30. místo a prémie 16 900 eur, které však zajisté spolkl nájem soukromého letadla.

"Konzultoval jsem cut s manažerem (Chubby Chandler) a naše společná zkušenost padesáti let nám řekla, že v cutu nebudu, a tak jsem letěl domů," vysvětloval Clarke.

Reklama