Hlavní obsah

Woodsovy trable nekončí

Pět míčů ve vodě na devíti jamkách. To je účet Tigera Woodse z úterního tréninku před Players Championship, který začíná ve čtvrtek na TPC Sawgrass. Stále ještě první hráč světového žebříčku potvrdil, že prožívá těžké období.

Článek

"Takhle dole jsem byl dvakrát. Teď a také po smrti otce (v roce 2006), což se pak ukázalo při (cutu) US Open, kdy jsem neměl pořádně natrénováno," řekl Woods na úterní tiskové konferenci v Ponte Vedra Beach na Floridě.

"Lepší se to. Horší to už být nemůže," ocenil svůj golf Woods, který v pátek neprošel cutem na Quail Hollow Championship při svém druhém turnaji po návratu z pětiměsíční přestávky, způsobené nemanželskými aférami.

Woods, jinak milující trénink, má v přípravě nevítanou asistenci. "Je to těžké, když vám nad driving range létají vrtulníky s paparazzi. Navíc prodělávám změny v životě a narozdíl od jiných lidí, kteří procházejí terapií, to nejsem schopen udělat v anonymitě," řekl Tiger.

Další potíže? Třeba anketa časopisu Sporty Illustrated mezi 71 hráči PGA Tour, z nichž 24 si myslí, že Woods někdy užíval růstový hormon jako doping. Tiger to opakovaně popřel.

Nebo také problém s nalezením optimálního shaftu pro driver. To ho zajímá víc než nedělní eventuální ztráta prvního místa světového žebříčku ve prospěch Phila Mickelsona, mimochodem minulý týden vyhlášeného časopisem Time mezi stovkou nejvlivnějších lidí světa - toto místo řadu let patřilo právě Woodsovi...

"Už se to stalo, že mě v žebříčku přestihli David Duval a Vijay Singh. Všechno záleží na výsledcích. Být číslem jedna znamená vyhrávat turnaje, a to se mi nějakou dobu nepodařilo," řekl Tiger.

Navzdory sílícím spekulacím Woods potvrdil, že jeho trenérem zůstává Hank Haney. "Snažím se pracovat na postoji, na odtažení hole od míče a na šíři švihu. Vím, kde je problém a vím, jak ho vyřešit. Jde o to předvést vše na 72 jamkách. Věci, které se staly, ale ovlivňují můj stav, psychický i fyzický, o tom není žádných pochyb," dodal Woods, který vyhrál Players v roce 2001, ale na tomto turnaji také skončil nejčastěji mimo top 20 ze všech akcí na PGA Tour.

Příznačné je, že čtyři z deseti jamek, které Woods odehrál ve skórovacím průměru nejhůř za celou kariéru, leží právě na TPC Sawgrass. Není tajemstvím, že Tiger nemá rád layout vrcholící 17. jamkou, tříparem obklopeným ze všech stran vodou.

Na Players Championship startuje Woods ve čtvrtek v 19.32 středoevropského času ve flightu s Ianem Poulterem a Hunterem Mahanem. Phil Mickelson vychází ve 14.18 s Erniem Elsem a Dustinem Johnsonem. Alex Čejka, který loni před finále vedl o pět ran, ale po výsledku 79 se dělil o 9. místo, hraje od 18.25, jeho spoluhráči jsou Nicholas Thompson a Ricky Barnes.

Loni vyhrál Henrik Stenson, ještě nikomu se ale nepovedlo na TPC Sawgrass titul obhájit. Nejlépe dotovaný turnaj světa má prize money 9,5 milionu dolarů, vítěz získá 1,71 milionu.

Players vysílá živě ČT 4 Sport, ve čtvrtek od 21.00, v pátek, v sobotu i v neděli od 20.00.

Reklama