Hlavní obsah

Woods se stále trápí. Přesto jej nelze podcenit, vzkázal Mickelson

Golfová jednička se trápí. Po výbuchu v Quail Hollow podotkl Tiger Woods, že horší golf už asi předvést nemůže. S nadějemi hledí na blížící se prestižní turnaj Players Championship, o jehož vítězi se rozhodne tuto neděli. „Bezpochyby je to lepší, horší to ani být nemůže,“ prohlásil Woods po úterní tréninkové devítce, v níž pětkrát utopil míček ve vodě.

Článek

Neoficiální pátý major začíná v Sawgrass na Floridě už ve čtvrtek, příliš času na trénink perfekcionalistovi Woodsovi nezbývá. Na Floridě přitom chce smazat hořkou pachuť turnaje v Quail Hollow, při němž pošesté v kariéře neprošel cutem. Teď je však ve hře i jeho dosud neohrožená pozice světové jedničky.

Celých 244 týdnů hleděl Woodsovi na záda jako světová dvojka Phil Mickelson. Sympatický Američan nyní vycítil příležitost. Pokud vyhraje Players, a formu na to má, a zároveň Woods skončí mimo první pětku, což je také reálné, dojde na špici světového pořadí k výměně.

Mickelson ale varuje. „Nepodceňujte ho, je to stále výjimečný hráč s úžasným talentem,“ prohlásil Mickelson. „Dosáhl ve své kariéře působivých výsledků, možná těch nejpůsobivějších v historii golfu,“ doplnil.

Ani pětkrát trefená voda při Woodsově tréninku nenahlodala Mickelsona k ostřejšímu prohlášení. „Nikdy ho nepodcením. Nezáleží na tom, jak si vedl minulý týden, znám ho jako těžkého soupeře, očekávám, že to bude stejný Tiger, jakého jsme znali z dřívějška,“ zakončil Mickelson.

Reklama

Související témata: