Hlavní obsah

Golfistka Kordová zvažuje přestup k profesionálkám

PRAHA

Sedmnáctiletá golfistka českého původu Jessica Kordová zvažuje, že brzy přestoupí mezi profesionálky. I kdyby se však rozhodla další etapu své nadějné kariéry spojit spíše s univerzitním sportem, nic to nezmění na její snaze bojovat na podzim v kvalifikaci o účast na prestižním okruhu LPGA. V květnovém vydání magazínu GolfDigest C&S to uvedl její otec, bývalý úspěšný tenista Petr Korda.

Článek

Mladá golfistka se narodila v USA, kde rodina už řadu let žije, ale až do patnácti let hrávala pod českou vlajkou. Před dvěma lety se rozhodla reprezentovat svou současnou vlast, kde má lepší podmínky pro přípravu.

Kordová patří mezi největší americké talenty a řeší, co se svou budoucností. Jednou možností je studium na univerzitě, druhou pak přechod mezi profesionálky a vstup do společnosti nejlepších golfistek světa. "Jisté je, že Jessie bude na podzim hrát kvalifikaci LPGA. Já bych chtěl, aby se přihlásila na univerzitu, protože kdo ví, co se může stát a škola se vždycky hodí. Konečná rozhodnutí jsou ale na ní," uvedl Korda.

Podle něj případný přestup do profesionálního světa přinese i výměnu stráží na postu nosiče holí, kterou dosud zastával. "Jessica se bude osamostatňovat a už teď často 'kedím' mladší dceři Nelly. Pokud se stane profesionálkou, tak si musí najít vlastního kedyho, já to nebudu."

Samotná hráčka se ještě nerozhodla. "Může to dopadnout tak i tak. Záleží na tom, jak se mi v golfu povede. Vzdělání je důležité, ale golf je teď mým favoritem. Účasti na Tour se nic nevyrovná," uvedla pro magazín Golf World Kordová, která svoji hru piluje ve floridské akademii další bývalé české tenisové hvězdy Ivana Lendla.

Reklama

Související témata: