Hlavní obsah

Golfové US Open vede před finále překvapivě Wolff

Jednadvacetiletý Matthew Wolff je po třech kolech překvapivým lídrem golfového US Open. Američan má na náročném hřišti Winged Foot pět ran pod par a při svém teprve druhém startu na majoru bude dnes útočit na titul s náskokem dvou ran před Brysonem DeChambeauem.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Překvapivý lídr golfového US Open Matthew Wolff

Článek

Na třetí místě je s odstupem už čtyř ran Jihoafričan Louis Oosthuizen a nikdo další už po třech kolech v červených číslech není. Japonec Hideki Macujama, Harris English a Xander Schauffele jsou v paru a sedmý Rory McIlroy už má +1.

"Jsem připraven vyhrát, vyhrát major," řekl odhodlaně Wolff, který se stal profesionálem v minulé sezoně a rychle ukázal svoje kvality. Loni v červenci při teprve třetím startu na okruhu PGA vyhrál 3M Open v Minnesotě.

Ve třetím kole US Open sice z týčka moc netrefoval fairwaye, ale dařilo se mu na greenech. "Patoval jsem nejlépe za dva tři měsíce," uvedl Wolff, který na první devítce zahrál pět birdie, na druhé pak jedno bogey a další birdie.

Wolff se může stát prvním hráčem po 107 letech, který při debutu triumfuje na US Open. V roce 1913 to dokázal jeho krajan Francis Ouimet.

Náročné hřiště Winged Foot golfisty opět trápilo a většina se pod par nedostala. Světová jednička Dustin Johnson je se skóre +5 na děleném 21. místě. Po druhém kole vedoucí Patrick Reed zahrál v sobotu +7, celkově má +3 a je jedenáctý.

Reklama