Hlavní obsah

Woods je bez trenéra

Hank Haney podle prohlášení pro Golf Channel rezignoval jako trenér Tigera Woodse. Ten přitom ještě v pondělí tvrdil, že s koučem nadále spolupracuje.

Foto: Lenny Ignelz, ČTK/AP

Tiger Woods (vlevo) a trenér Hank Haney na archivním snímku.

Článek

Woods, který v neděli vzdal Players na Floridě po šesti jamkách jako svůj první nedokončený turnaj od Nissan Open 2006, o den později předstoupil před novináře v Pensylvánii. To ale ještě neřekl, že byla ukončena jeho spolupráce s trenérem Hankem Haneym, což později zveřejnil Golf Channel.

"Informoval jsem Tigera Woodse, že ho už dále nebudu trénovat," uvedl Haney ve večerním prohlášení. "Myslím, že nastal čas, kdy je v zájmu obou z nás, abych jako kouč odstoupil. Je to jen moje rozhodnutí. Zůstaneme nadále přáteli. Chci Tigerovi poděkovat za výjimečnou příležitost, kterou jsem vedle něho měl za těch více než šest let."

Haney byl široce kritizován za podíl na Tigerově současném nekonzistentním švihu. To se však ještě nevědělo, že Woods má zraněnou krční páteř.

Trable světové jedničky tedy pokračují: musí se dát dohromady fyzicky, psychicky a ještě najít nového trenéra. Nebo je to vše jen domluvená hra a o nástupci Haneyho už bylo rozhodnuto?

Co se stalo?

Podle Woodse má jeho nynější zranění krční páteře nulovou spojitost s listopadovou autonehodou, po níž na pět měsíců přerušil kariéru.

"Dostal jsem se do bodu, kde už nemůžu dál hrát. Chci trénovat, chci hrát, chci soutěžit, ale nemůžu odehrát správné údery," řekl Woods, jemuž se zranění objevilo dva týdny před Masters, jeho první turnajem po herní přestávce.

Protizánětlivé léky ale Woodsovi nepomohly, a proto jej čeká rentgen a další vyšetření po návratu domů do Orlanda. Jeho další program je tak ve vzduchu.

"Je možné, že jsem si přivodil zranění proto, že jsem se snažil rychle dát do formy, abych mohl hrát Masters," uvedl Woods. "Byl jsem dlouho mimo hru a tělo na to nebylo připraveno."

Woods se na Masters dělil o čtvrté místo a poté neprošel cutem na Quail Hollow Championship. Na Players byl po třech kolech na skóre 4 pod par, deset ran za lídrem. V neděli pak zhrál dvě bogey a čtyři pary, než odstoupil.

Reklama