Hlavní obsah

Kdo bude trénovat Woodse?

Spekulativní zástup jmen, jež by mohla trénovat Tigera Woodse, se vynořil ihned po rezignaci Hanka Haneyho. Může se ale také stát, že se Woods bude připravovat sám, bez kouče.

Článek

Největším kandidátem na obsazení nejsledovanějšího trenérského místa, jaké světový golf zná, je Kanaďan SEAN FOLEY. O něm se ostatně spekulovalo už minulý týden, kdy Woodsovým trenérem pořád zůstával Haney.

Foley trénuje mj. Američany Huntera Mahana a Seana O´Haira a s nimi a právě ještě ve společnosti Woose kráčel minulý týden při tréninkovém kole na Players, kde pak zraněný Tiger ve finále vzdal.

"Kdo ví, co se stane? Samozřejmě, že bych rád pracoval s Tigerem, pokud by byla šance. Nebyla však o tom žádná diskuse," citoval Foleyho kanadský deník Globe and Mail.

A další možná jména?

TODD ANDERSON: Američan trénující na Sea Island má ve své stáji jména jako Davis Love III, Brandt Snedeker a Charles Howell III.

MIKE ABBOTT: další Američan, s ním trénuje Pat Perez, jenž má stejně jako Howell III s Woodsem přátelské kontakty.

MIKE BENDER: spolupracuje s ním Zach Johnson.

BRIAN MOGG: stojí za úspěchem Korejce Y. E. Yanga a působí na Floridě ve Windermere, kde Woods bydlí.

DAVID LEADBETTER: kouč, kterého proslavila jména jako Nick Faldo, Ernie Els nebo Michelle Wie.

Trenér a televizní analytik Peter Kostis však připomněl podstatnou věc. "Tiger vyhrál majory s třemi trenéry (otec, Butch Harmon a Hank Haney) a čtyřmi různými švihy. Nemyslím, že by potřeboval dalšího trenéra ani švih číslo pět," řekl Kostis.

Reklama