Hlavní obsah

Na Czech Open zažije debut mezi profíky amatérská hvězda Fleetwood

PRAHA

Devatenáctiletý anglický golfista Tommy Fleetwood vstoupí mezi profesionály na turnaji Czech Open 2010 v Čeladné. Nadějný mladík je aktuálně nejlepším evropským amatérem, ve světovém žebříčku amatérů mu patří třetí místo.

Článek

Rodák ze Southportu má za sebou skvělou amatérskou kariéru. Zvítězil například na World Boys Championship před třemi lety, rok nato vyhrál English Champion of Champions, loni se pak zúčastnil týmového Walker Cupu. Letos v srpnu v Čeladné při debutu mezi profesionály opět posune svou kariéru o level výše.

Fleetwood patří k nastupující mladé generaci hráčů, kterým odborníci věští velmi slibnou budoucnost. I z toho důvodu mu promotéři českého turnaje z firmy Quirit Alfa udělili sponzorskou kartu.

„Jsme rádi, že Fleetwoodův profesionální debut se odehraje na našem turnaji,“ uvedl Stephen Flanagan, promotér turnaje v Čeladné.  „Chtěli bychom, aby se Czech Open stal pro mladé hráče vstupní branou do světa vrcholového golfu, a proto se těšíme na start tohoto velmi nadějného mladíka,“ dodal.

Czech Open se uskuteční od 18. do 22.srpna v Prosper Golf Clubu Čeladná.

Reklama