Hlavní obsah

Scott v sedmém nebi Texasu, nejlépe zvládl závěrečný maratón

Sedmý titul na PGA Tour, ale první po dvou letech, získal Australan Adam Scott na Valero Texas Open, když v neděli zvládl nejlépe maratónský golf na 36 jamek.

Článek

Letos třicetiletý Scott vyhrál na novém hřišti Oak Course v TPC San Antonio, které navrhl jeho krajan a velký vzor Greg Norman. Ten také Scottovi gratuloval v esemesce k prvnímu vítězství od prosincového Australian Open a k prvnímu titulu na americké tour od turnaje Byrona Nelsona v roce 2008. Pro Scotta je to také první letošní top ten.

Jeho poslední tři tituly v USA jsou ze státu Texas.

"Hřiště mi připomínalo Austrálii," řekl Scott, který výsledkem -14 (71-70-66-67) porazil o ránu Švéda Fredrika Jacobsona. Tak jako před týdnem na Players nebyl nakonec ve hře o titul žádný Američan.

Scott dohnal ve finále ztrátu čtyř ran a neděli odehrál za celkových -11, i když začal dvakrát bogey, ale na čtyřparové sedmnáctce třetího kola měl eagle. Ve finále se vybudoval náskok šesti birdie a nevadilo mu ani závěrečné bogey.

"Loni jsem si říkal, jestli jsem velký hráč, nebo ne. Pořád myslím, že jsem," dodal Scott,  který vydělal 1 098 000 dolarů.

Jacobson zahrál na závěr svého třetího kola (65) pět birdie za sebou, ale pětimětrový pat na úplně poslední jamce z foregreenu, který by znamenal play off, neproměnil a zapsal si 70. Pětatřicetiletý Švéd tak zůstává bez amerického víětzství.

Páteční druhé kolo bylo kvůli dešti přesunuto na sobotu, a tak na turnaj musely stačit tři dny s maratónským finále.

O třetí místo se na -12 podělili Ernie Els, Aaron Baddeley a Jimmy Walker. Els coby lídr FedEx Cupu zahrál poslední dvě kola za 69 a 68. Tím víc ho mohlo mrzet třeba čtvrteční double bogy na čtyřparové desítce...

Před finále vedl J.B. Holmes s -12, ale nakonec zahrál 76, s double bogey na jedničce a se čtyřmi bogey na dalších sedmi jamkách. John Daly vzdal ve finále kvůli potížím s kyčlí.

Výsledky najdete zde

Reklama