Hlavní obsah

Woodsův doktor obviněn

Ani při nuceném odpočinku při zranění zad nemá Tiger Woods klid. Především proto, že jeho bývalý lékař byl shledán vinným z distribuce zakázaných prostředků. A ještě vyšlo najevo, že iniciátorem nedávného rozchodu s Woodsem byl skutečně jeho trenér Hank Haney.  

Článek

Doktor Anthony Galea, který před dvěma lety začal léčit Woodsovo zraněné koleno mj. pomocí transfúze krve obohacené o plazmu, byl obviněn americkým soudem v Buffalu za to, že mezi hráče ligy amerického fotbalu NFL rozšiřoval zakázané látky. Hrozí mu za to teoreticky až 28 let vězení a také pokuty v milionech dolarů.

V podezření z nekalých praktik je tedy i Woods, byť jeho se policejní vyšetřování případu kanadského sportovního lékaře zatím přímo nedotklo, aspoň podle toho, co je veřejně známo. Vyšetřovatelé sice kontaktovali Woodsova manažera, ale hráče nevyslýchali. Woods několikrát popřel, že by užíval cokoli nedovoleného, včetně růstového hormonu.

V nedávném rozhovoru pro Golf Channel řekl Woodsův bývalý trenér Hank Haney, že byl svědkem léčebného procesu s Galeou, ale že nic nedovoleného neviděl. Ostatně, co jiného ale mohl exkouč říci?

Haney zároveň pro deník Scotsman a jeho autora Johna Huggana, s nímž sepsal tři instruktážní knížky, uvedl, že týden starý rozchod s Woodsem po šesti letech spolupráce skutečně inicioval sám. Rozhodl se tak poté, co Woods, když neprošel cutem na Quail Hollow, nevyhledal jeho pomoc ani ho nepodpořil při rostoucí kritice trenérské práce.

"Přál bych si, kdyby (Woods) aspoň vystoupil a řekl, že ho kritiky štvou, že mě podporuje a že mi věří, ale nic takového se nestalo," posteskl si 56letý Haney, kterého roztrpčila i Woodsova falešná tvrzení o tom, že si s koučem denně telefonují a diskutují o švihu.

"Bylo to těžké rozhodnutí. Poslal jsem Tigerovi textovku, že mu přeju vše dobré a že doufám, že si najde někoho, kdo mu pomůže. Odpověděl slovem Díky. A za dvě vteřiny poslal další textovku: Dáváme si přestávku? Já jsem mu nato poslal esemesku: Ne, skončili jsme."

Haney dodal, že mu tím spadl velký kámen ze srdce.

Reklama