Hlavní obsah

Els: Hráči budou v šoku

Ernie Els je nervózní před startem BMW PGA Championship ve Wentworthu, vlajkové lodi European Tour. Jihoafričan se totiž podílel na novém designu proslulého West Course a obával se, že nebudou dobře přijaty.

Článek

Els, který ve Wentworthu šestkrát vyhrál turnaj World Matchplay a má dům za fairwayí šestnácté jamky, se v zimě podílel na radikální proměně hřiště ležícího u Londýna. Nechal předělat greeny, prohloubit bunkery a na pětiparové poslední jamce vymyslel před greenem vodu.

Turnaj, který hostí Wentworth od roku 1984, by měl získat nový náboj, jenže tradicionalisté se obávají, že hřiště z roku 1927 ztratilo svůj charakter a že na greenech obklopených bunkery nebudou dobře držet míče.

"Jsem trochu nervózní, protože mám těžkou pozici a hráči si na mě mohou stěžovat. Na druhou stranu jsem chtěl udělat to nejlepší. Určitě nepotěším každého, ale doufám, že kolegové mou práci nakonec ocení," uvedl Els, jehož majitel hřiště angažoval na základě dlouholeté kritiky hráčů, směřující na adresu West Course.

"Tenhle turnaj je pro Evropu pátý major a tomu musí odpovídat kvalita a náročnost hřiště," dodal Els. "Hráči budou trochu v šoku, ale myslím, že si poradí."

Jedním z těch, kteří už Elsovi gratulovali k pozitivním změnám, byl Padraig Harrington, jenž se právě v minulých letech turnaji vyhýbal. BMW PGA Championship hraje od čtvrtka pět z první deseti hráčů světového žebříčku: Lee Westwood, Ernie Els, Ian Poulter, Rory McIlroy a obhájce titulu Paul Casey. Záznamy vysílá Nova Sport, čtvrtek a pátek od 23.20, sobota od 21.15 a neděle od 15.30

Byron Nelson Championship

V USA mezitím pokračuje PGA Tour druhým ze tří texaských turnajů. Byron Nelson Championship je chudší na evropskou účast, ale má na startovní listině mladé americké talenty, jako jsou Dustin Johnson, Hunter Mahan nebo Rickie Fowler.

Zpět do první padesátky světového žebříčku, zaručující start na US Open a British Open, se bude chtít vrátit Vijay Singh a po týdenní přestávce opět hraje Alex Čejka.

Přenosy z TPC Four Seasons Resort vysílá ČT 4 Sport: čtvrtek záznam od 22.45, pátek, sobota a neděle živě od 21.00.

Reklama