Hlavní obsah

Budou chráněná golfová hřiště?

Významná golfová hřiště by měla být chráněná před úpravami podobně jako památky - myslí si to aspoň Paul Casey v souvislosti s radikální přeměnou slavného Wentworthu.

Foto: Prague City Golf Club

Prague City Golf Club na Zbraslavi

Článek

Dějiště evropského PGA Championship, kde právě Casey obhajuje titul, prošlo před letošní sezonou proměnou, pod kterou se podepsal Ernie Els. A jak se Jihoafričan obával, bylo to něco, co se nemusí každému líbit, což ostatně dokazují reakce hráčů.

"Navrhl jsem šéfovi R&A Peteru Dawsonovi, že bychom možná měli aplikovat na golfová hřiště stejná kritéria jako na historické budovy," řekl Casey. "Například ten krásný dům na 16. jamce ve Wentworthu patří Enriemu, ale to neznamená, že má právo ho natřít narůžovo a dát místo došků na střechu plech. Když vlastníte památku, máte odpovědnost pro příští generace, a podobné by to mělo být s golfovým hřištěm. Kde berete právo udělat změny, které si usmyslíte? Je to také v zájmu hřiště a vůbec golfu jako takového?"

Podle Caseyho by měl být vytvořen seznam "chráněných" hřišť, do kterého by patřil i West Course ve Wentworthu. "Byla to Ernieho vize moderního hřiště a já ho nechci napadat, ale mám svůj názor, i když teď není vhodné místo ani čas na jeho šíření."

Dvojnásobný vítěz turnaje Anders Hansen popsal West Course po úvodním kole turnaje jako brutální.

"Ernie chtěl těžké hřiště a také ho dostal," citovala Hansena agentura Reuters. "Už teď, když nefouká, je to brutální hřiště, protože každá netrefená fairway znamená trest."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články