Hlavní obsah

Famózní Korda opět na US Open

Už potřetí za sebou si Jessica Korda zahraje US Open. Sedmnáctiletá amatérka rozmetala v kvalifikaci těžké hřiště Oaks Club, kde zahrála dvakrát 68 a byla první!

Článek

Dcera bývalého tenisty, rodačka z amerického Bradentonu, se letos musela na US Open po dvou letech kvalifikovat. Tentokrát na floridském hřišti Oaks Club, které měřilo bez jednoho metru šest kilometrů.

"Jsem dlouhá hráčka a nemám problém s dlouhými hřišti. Proto si myslím, že mi US Open sedí," řekla Korda pro floridský Herald Tribune.

Korda s celkovým výsledkem 8 pod par po 36 jamkách porazila Samanthu Richdale, profesionálku z kanadských minitour. A hlavně: Jessica zahrála jen o ránu hůř, než je rekord hřiště, který vytvořil...  Scott Dunlap, něktdejší hráč PGA Tour, nyní na Nationwide Tour!

Korda zahrála celkem 11 birdie a jen tři bogey. Spolu s Richdale byly jediné ze 77 hráček, kdo prolomil par!

Caddiem byl jako tradičně Petr Korda. "Je tak dobrá golfistka, že ode mě už ani nepotřebuje tolik pomoci," řekl otec, který mohl před klubovnou pyšně vyfotit tabuli s výsledky.

US Women's Open se letos hraje od 8. do 11. července na slavném hřišti Oakmont u Pittsburghu, kde se utkali muži před třemi lety a bojovali o každý par, když zvítězil Argentinec Angel Cabrera. Ženy se tedy mají v Pensylvánii na co těšit.

Korda se kvalifikovala poprvé na US Women´s Open v patnácti letech, ve finále majoru zahrála 70 ran a dělila se o 19. místo, což jí automaticky zaručilo další start. Loni obsadila 26. místo, po finále za 69!

Reklama

Související témata: