Hlavní obsah

Zklamané Spilkové nevyšel konec

TÁLE

Své první kolo mezi profesionálkami na Ladies Europen Tour zahrála Klára Spilková na 76 ran (+4). V Tálích na Allianz Slovak Ladies Open byla patnáctiletá amatérka dokonce průběžně na paru, ale nevyšel jí závěr.

Článek

Spilková začala první kolo Allianz Slovak Ladies Open na tříparové desáté jamce s výsledkem bogey a na čtyřparové dvanáctce měla dokonce double bogey. Po třech jamkách tedy byla na +3. Následovalo ale birdie na čtyřparu a další birdie vytáhla na pětiparové osmnáctce.

Po třetím birdie dne, na pětiparové čtyřce, se Spilková dotáhla na celkový par a první výsledkovou dvacítku.

Poté přišlo bogey na tříparové pětce, následovaly dva pary a krutý závěr: bogey na čtyřparové osmičce a double bogey na pětiparové devítce, kde zahrála čtyři paty! V době dohrání to znamenalo dělené 64. místo, ale pořadí nebylo definitivní, protože většina hráček teprve šla po hřišti.

Suma sumárum: škoda Klářina začátku a konce, mezihra při debutu mezi staršími a mnohem zkušenějšími soupeřkami byla výborná. Ale i tak, na první turnaj v takové konkurenci a na náročném hřišti...

"Byla jsem hodně nervózní a projevilo se to na první ráně, kterou jsem na tříparu vůbec netrefila a skončila daleko před greenem. Mrzí mě ten čtyřpat na závěr, i když to byl rychlý green," řekl Spilková pro GolfDigest.cz a k celému kolu dodala: "Jsem zklamaná."

Průběžně vede Švédka Linda Wessberg s 68 (-4), druhá je Angličanka Laura Davies se 70.  Wessberg zahrála pět birdie a jedno bogey, stejně jako Spilková na pětiparové trojce.

Zuzana Mašínová, startující odpoledne, začala bogey-double bogey-par, než byl turnaj přerušen kvůli bouřce.

Reklama

Související témata: