Hlavní obsah

Woods: Jako bych měl handicap 36

Kritická slova o svém výkonu pronesl Tiger Woods po prvním kole turnaje Memorial, v němž zahrál jen par 72, což znamenalo dělené 49. místo a odstup sedmi úderů na lídry.

Článek

"Pětipary byly hrozné. Nezahrál jsem na nich nic kromě paru, a to si nesmím dovolit," řekl Woods po svém teprve desátém soutěžním kole sezony.

"Normálně mám tolik kol odehráno někdy v lednu. Mou prioritou je teď toho absolvovat co nejvíc," dodal obhájce titulu v Ohiu, kde v prvním kole měl dvě birdie a dvě bogey.

Zkritizoval také svou krátkou hru, především nepovedené rány wedgemi, ale nešetřil se ani kolem týčka. "Hráli jsme jako s handicapy 36," charakterizoval nepovedené odpaly flightu - v němž byl vedle něj ještě Steve Stricker a Jason Bohn - na tříparové čtvrté jamce, kde nikdo nezasáhl green.

Woodsův rival Phil Mickelson zato zahrál čisté kolo za 67 s pěti birdie a dělí se o čtvrté místo. Pokud by zvítězil a Woods se neumístil do první čtyřky, bude od pondělí novou světovou jedničkou. Před týdnem Mickelson neprošel cutem na Colonialu.

Memorial, ve čtvrtek dvakrát přerušený kvůli bouřce, vedou na 65 ranách Rickie Fowler, Geoff Ogilvy a Justin Rose. Alex Čejka hrál 71, což znamená dělenou 34. příčku.

Reklama