Hlavní obsah

Čejka trumfl Woodse i Mickelsona

Lepší výsledek než Tiger Woods i Phil Mickelson měl ve druhém kole Memorialu na PGA Tour také ... Alex Čejka! V pátek v Ohiu zahrál český rodák 67 a v polovině turnaje Jacka Nicklause se dělí o osmé místo. S Mickelsonem, o tři rány před Woodsem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka

Článek

Čejkovo kolo za 67 ran bylo o čtyři údery lepší než to úvodní a znamenalo skok vzhůru o 26 míst. Devětatřicetiletý Čejka (celkově -6) zahrál pět birdie, z toho tři za sebou od 14. do 16 jamky, a co je důležité: vyvaroval se bogey.

Memorial vede s -13 (65-66) teprve 21letý Američan Rickie Fowler, letošní nováček PGA Tour, který hřiště Muirfield Village viděl poprvé v úterý při tréninkovém kole. O tři rány zpět je Angličan Justin Rose na -10 (65-69), který ve svých 29 letech rovněž čeká na americký titul.

Jak si vedou soupeři o světový trůn? Jednička Tiger Woods se oproti čtvrtečnímu paru 72 v pátek o tři rány polepšil, když měl šest birdie, ale také tři bogey. S celkovými -3 se dělí o 25. místo. "Zlepšil jsem patování," řekl Woods, ačkoli zahrál stejný počet 27 patů jako na úvod.

Mickelson byl po úspěšném eagle patu z 21 metrů na pětiparové sedmé jamce už na výsledku -8, ale pak světový hráč číslo dvě chyboval, hlavně při krátkých patech, a připsal si čtyři bogey do 16. jamky, než na posledních dvou zahrál birdie.

S výsledkem -6 (67-71) se Mickelson dělí právě s Čejkou o 8. místo. Memorial byl v pátek dvakrát přerušen kvůli bouřce a nestálé počasí se čeká i v závěru turnaje. Třetí kolo vysílá ČT 4 Sport v sobotu od 21.00.

Reklama